На головну

Солодкий пиріг трояндочками від Паскаль Перець «Із золотої колекції тітки Машиних рецептів»

Кухня: Єврейська

Час приготування: 180 хв.

Кількість порцій: 8

Складність: Простий

Як приготувати

Вітаю, дорогі друзі! Це вже другий рецепт із золотої колекції нашої знаменитої і всіма улюбленої Міріам, тітки махай. Сьогодні це рецепт від кулінара Паскаль Перець. Будемо готувати дуже цікавий, своєрідний і нескладний у приготуванні солодкий пиріг, який обов'язково вдасться всім без винятку.

Інструкції від тітки махай гранично прості і доступні відтворюю дослівно. А поруч буду описувати свій кАлінарний процес.

Тітка Маша: «Замісити тісто як кому зручніше, руками або в ХП. Головне місити, місити від усієї душі і довести до дуже гладкого і еластичного тіста. Прикрити. Поставити піднятися вдвічі ». Місила руками дооооолго, хвилин -цять!

Тітка Маша: «Змастити велику роз'ємну форму. Змішати всі продукти начинки в мисочці ». Форма у мене була на 26 см і 4 трояндочки не ввійшли, я їх у формочках для кексів спекла.

Тітка Маша: «Взболтать білки з ложкою води. На злегка пріпиленний поверхні розкачати прямокутник завтовшки з 0,5 см. Розподілити начинку по тесту крім полів (2см). Скачати в рулет ». Ізюм я взяла великий, якось аж надто ріденько він розклався. Так що, раджу взяти невеликий, щоб частіше на зубок попадався.

Тітка Маша: «Гострим ножем з тонким лезом розрізати цей рулет на шматки не більше 2см довжиною. Укласти ці шматки (равлики) розрізом вниз на дно всієї форми ». Ось я нарізала відразу весь рулет, а потім зрозуміла, що краще було б по одній частині нарізати і відразу викладати у форму. Нарізані частини злипалися, довелося все одно за новою їх різати.

Тітка Маша: «Дати піднятися. Змастити білками пензликом зверху і поставити в духовку на 50хв (приблизно) ». У мене швидше випікся, хвилин за 40 при 180 градусах. Ну, це, як водиться, самі знаєте до духовки, як жінці підхід нужон і увагу.

Тітка Маша: «Закип'ятити всі інгредієнти для сиропу». Тут як алкогольної складової використовувала коньяк.

Тітка Маша: «Коли пиріг буде дуже сильно пахнути і виглядати засмаглим і всі трояндочки розквітнуть, вийняти з духовки, розподілити поверху сироп і поставити назад в духовку на 5-7 хвилин». Рум'яна кірочка за ці 5 хвилин карамелізованих і стала неймовірно хрусткою, зате м'якуш всередині за рахунок просочення став неймовірно м'яким! А як він пааааах, Ви не уявляєте !!!! Це треба почути, понюхати, вдихнути!

Тітка Маша: «Можна їсти навіть ще трохи теплим. Запах какао з корицею п'янить і дуже дражнить ». Я ж вперлася як баран і ні в яку не давала спробувати тееееплим своїм мужикам. Вони МНУ атакували і вимагали видачі пирога. А я його сховала до фотосесії! А коли видала, хлопчики мало не побилися через останнього кусманчіка. Ось як!

Ну, що сказати? П'янкий аромат, чудовий смак і карколомний розріз! Це треба пробувати! Смачного Вам і вашим близьким!

Інгредієнти

Тісто

Борошно 4 склянки

Дріжджі сухі 1 ст. л. або свіжих 20 г

Масло вершкове 100 г або? скл. рослинного без запаху

Цукор? склянки

Жовтки 2 шт.

Ванільна есенція 1 ст. л.

Сіль 1 щіпка

Вода тепла 1- 1? склянки

********

Начинка

Цукор? склянки

Какао 1 ст. л.

Кориця 1 ст. л.

Ізюм (можна журавлини сухий) 3 ст. л.

Кокосова стружка 2 ст. л.

********

Сироп

Цукор? склянки

Вода? склянки

Ром або бренді 1 ч. Л.

**********

Роз'ємна форма 28 см

Масло вершкове. для змащування форми 25 г

 

Інші рецепти

Бутерброд солодкий «УРА! 1 січня! Готують дітки, відпочивають предки! »
салат Нісуаз
Вінегрет Тропиканка
Орехово-вівсяної пиріг з ягодами
Булочки «равлики» - Presniz
Спагетті з індичкою і простим соусом
закуска Рафаелло 4 СИРУ (варіанти начинки до новорічного столу)
Фруктовий хліб (Fruchtebrot)