Салат з моцарелою, смаженої у фритюрі.

Час приготування: 20 хв.

Кількість порцій: 3

Складність: Простий

Варіанти: Моцарелла в хрусткій скоринці з рататуєм

Як приготувати

Спочатку підготувати все для салату-помити салатний лист, рукколу і помідори. Обсушити і нарвати руками листя, у рукколи видалити стебла, помідори порізати навпіл. Кульки моцарели викласти на паперовий рушник, для вбирання зайвої рідини.

Розігріти масло для фритюру до легкого димку. Яйце злегка збити в мисці виделкою, сухарі висипати в неглибоку миску.

Кульки моцарели, по одному вмочити в яйце, потім обваляти в сухарях, потім знову в яйце і знову в сухарі. Поміщати в киплячу олію по 3-4 кульки буквально на 20-30 секунд.

Викласти обсмажений сир на паперовий рушник.

Листя салату перемішати з помідорами, нарізаним соломкою цибулею, сиром, заправити олією, посипати насінням кунжуту і відразу ж подавати. Сіль і перець я не додавала, просто поставила на стіл, кожен солив і перчимо собі сам.

Інгредієнти

Моцарелла міні 150 гр. (чиста вага)

Помідори-чері 250 гр.

Салат листовий 1 горщик (~ 90 гр.)

Рукола 50 гр.

Лук червоний, солодкий 1 шт. (маленька)

Масло ол. 2-3 ст. л.

Кунжут біл. 1 ст. л.

Сухарі панірувальні 5 ст. л.

Яйце курей. 1 шт.

Масло для фритюру

Сіль, перець ч. М.

 

Інші рецепти

Київський торт
Шоколадно-кокосовий рулет (без випічки)
максимум
Простий домашній хліб
Лимонні батончики-мюслі з курагою і горіхами
Качина печінка в картопляних пластівцях і в маринаді
капчённий товстолоб
Фруктовий пиріг на кефіру-сирному тісті