Біляші (ВАРІАНТ)

Час приготування: 3 хв.

Кількість порцій: 12

Складність: Середній

Як приготувати

Молоко розігріти трохи більше теплоти, розчинити в ньому сіль, додати масло (приготоване як сказано вище), яйце.

Взяти окрему баддю, перемішати в ній борошно з дріжджами, потім борошно покласти в готову масу з молоком (молочна суміш повинна бути теплою) і замісити тісто. тісто має бути м'яким і не переживайте, якщо воно липне до рук, це нормально.

Щільно закрити цебер з тестом, укутати і дати підійти в теплому місці (близько 1-1,5 годину.). Через цей час відкрити, трохи підбити тісто і знову закрити ще на годину.

Я роблю фарш змішаний-яловичина + свинина, приправи як для котлет, сіль, перець і додаю водички, щоб фарш був "рідкуватим", але не розтікався, так він краще прожарівается. Так, ще у фарш кладу обсмажений окремо на рослинному маслі цибульку!

Після того як тісто знову піднялося, посипати на стіл борошно, витягнути тісто, порерзать на шматочки і обваляти в борошні, розкачати в "оладки" посередині покласти начинку і защипи кінці тесту до середини, залишаючи посередині дірочку. Смажити біляші на середньому вогні дірочкою вниз, потім перевернути. Готові коли начинка почне "пузиритися", як би "закипить". Я накриваю, коли переверну, кришкою. Не забудьте, знову перевертати дірочкою вниз не можна! Смачного!!!

Інгредієнти

1 стакан молока (можна 1 / 2молока, 1/2 води)

1 яйце цілком

1 ст. л. солі (без верху)

1,5 ч. Л. дріжджів сухих

2 склянки борошна (в процесі можна більше або менше, але в мене завжди йде трохи більше)

розтопити 50 гр. вершкового масла і додати 2 ст. л. рослинного

 

Інші рецепти

Пиріг з начинкою з капусти і смородини
Аджика Вірменка
Торт Проказница
Сливово-фісташковий пиріг
Сірий горох з підливою з національної кухні Латвії
медові перцю
Пиріг з сирного тіста з фруктовою начинкою
Густий супчик для вічно зайнятих матусь з м'ясними галушками, гречкою і овочами