На головну

Хала литовська "Хитра"

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Хала литовська

Як приготувати

Спочатку робимо все так само, як писала cheerup

 Форма 23см х13см

 Розводимо 125г борошна (із загальної кількості) з теплим молоком / водою + молоко / і дріжджами і залишаємо на 20 - 30 хв.

 Втручаємося сіль, цукор і масло, потім поступово підсипаємо борошно і замішуємо тісто. Місимо до гладкості.

 Тісто спочатку буде ліпковатим, але борошна не додавати, при ретельному вимішування тісто стає еластичним і м'яким і абсолютно не липким. Місимо 10 - 15 хв. Далі формуємо кулю і викладаємо в ємність, укриваємо завертання. Даємо тісту вибродів 2:00 або поки не збільшиться вдвічі.

 Ділимо тісто на три рівні частини, підкочує в кулі і даємо полежати 5 - 7 хв. Кожна кулька розгортаємо в довгасту корж (качалкою) товщиною 3мм, ОСЬ ТУТ КОНКРЕТНЕ ВІДСТУП - кожну коржики змащуємо вершковим маслом, присипаємо перший сиром, другу зеленню, а третю часниковою приправою, звертаємо в рулет, защипуємо і формуємо джгут довжиною 30см. З джгутів плетемо косу.

 Укладаємо косу у форму, змащену маслом. Хала повинна приблизно потроїтися в розмірах під час вистоювання, на це йде 1,5 години (трохи більше, трохи менше) в теплі.

 Расстоявшегося халу змащуємо злегка збитим жовтком і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 град. духовку на 45 - 50хв.

Інгредієнти

375 гр - пшеничного борошна

 10 гр - свіжих дріжджів

 6 гр - солі

 8 гр - цукру

 50 мл рослинного масла

 200 мл - молока / або 100 мл молока + 100 мл води /

 50 гр - сир тертий

 пучок зелені - кріп, петрушка, весняний цибуля

 сушений часник

 60 гр - розм'якшеного вершкового масло

 яйце для змащування

 

Інші рецепти

Чіз-кейк Зефір
Пироги з пудингом і вишнею
Буряковий суп з фрикадельками за мотивами латиського супу
язичек
Курка фарширована виноградом і сливами, з печеними яблучками і хліб з горохом
Новий погляд на «Монастирський пиріг»
ТортПьяная Вишня
Вершково-грибний соус до макаронів