На головну

Хала литовська

Складність: Простий

Варіанти: Хала литовська "Хитра"

Як приготувати

Форма 23см х13см

Розводимо 125г борошна (із загальної кількості) з теплою водою і дріжджами і залишаємо на 20 - 30 хв.

Втручаємося сіль, цукор і масло (маргарин), потім поступово підсипаємо борошно і замішуємо тісто. Місимо до гладкості.

Тісто спочатку буде ліпковатим, але борошна не додавати, при ретельному вимішування тісто стає еластичним і м'яким і абсолютно не липким. Місимо 10 - 15 хв. Далі формуємо кулю і викладаємо в ємність, укриваємо завертання. Даємо тісту вибродів 2:00 або поки не збільшиться вдвічі.

Ділимо тісто на три рівні частини, підкочує в кулі і даємо полежати 5 - 7 хв. Кожна кулька розгортаємо в корж (качалкою) товщиною 3мм, звертаємо в рулет, защипуємо і формуємо джгут довжиною 30см. З джгутів плетемо косу.

Укладаємо косу у форму, змащену маслом. Хала повинна приблизно потроїтися в розмірах під час вистоювання, на це йде 1,5 години (трохи більше, трохи менше) в теплі.

Расстоявшегося халу змащуємо злегка збитим яйцем і відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 град. духовку на 45 - 50хв.

Інгредієнти

375г білої пшеничної муки

6г свіжих дріжджів або 1 ч. Ложка сухих

6г солі

8г цукру

55мл рослинного масла (60г розтопленого маргарину)

200мл (200г) води

яйце для змащування

 

Інші рецепти

Пікантні пивні колечка
Грушево - яблучні оладки з вівсяної каші
Макарони в сирному соусі
Помидорки Пальчики оближеш від мами Олени
Сирний обманщик (варіант)
Картопляно-цукініевий суп-пюре з тюфтельки
Zucchini-Kuchen (запіканка з кабачків)
Болгарський перець смажений, заготівля на зиму