Деруни з грибами і копченою грудинкою

Час приготування: 90 хв.

Кількість порцій: 3

Складність: Простий

Як приготувати

Отже ... Вільям наш Похлебкін радить готувати деруни так: потерти 1.25 кіло картохи на крупній тертці, масу не віджимати, додати 1 яйце, сіль, 2 столові ложки борошна, обсмажувати на олії, прогріти в духовці, подавати зі сметаною.

Це смачно, але ... нудно. Якось я трохи поекспериментувала з рецептом і на виході вийшло чудове, ароматне блюдо з хрусткою скоринкою, такі собі деруни версії 2.0.

Спочатку обсмажуємо додаткові інгредієнти, добавки до картоплі. Важливий момент: і гриби, і грудинка, і цибулю повинні бути обсмажені до золотистої, хрусткої скоринки. Для цього ріжемо вищевказані компоненти кубиками з межею 7-8 мм. На сковорідку купою НЕ навалюємо, викладаємо в один шар. Спочатку смажимо грудинку до шкварок, витопимо сало зберігаємо, потім цибулю та гриби.

Трьом картоплю на крупній тертці. Я люблю злегка його віджати, всупереч "класичного" рецептом. Додаємо два яйця, грудинку, цибуля, гриби, борошно, солимо, перчимо, про дрібно порізаний кріп не забуваємо !!!

Ліпимо деруни, обвалюють їх у борошні, смажимо до золотистої, хрусткої скоринки.

Соус: додаємо в сметану дрібно нарізаний маринований огірок, часник і кріп, солимо, перчимо.

Я подавала з молодими огірочками швидкого засолу

Інгредієнти

Для дерунів

3 великі картоплі

2 яйця

150 грамів копченої грудинки

200 грамів підберезників

велика цибулина

4 столові ложки борошна з гіркою

сіль

кілька гілочок кропу

перець

Для соусу

150 мл. сметани

зубчик часнику

маринований огірок

дві гілочки кропу

сіль

перець

 

Інші рецепти

Кефаль в вершково-часниковому соусі
оладки зі шпинату
Пиріг з абрикосами Продовжуємо сезон фруктової випічки)) або Випічка з фруктами =))
Запечені цукіні з моцарелою і помідорами
Торт-закуска з кабачків
Суп грибний з кабачком
Малиновий вулкан
Салат з топінамбуром і яйцем