На головну

Чорничний маннік з чорничним соусом

Складність: Простий

Як приготувати

Я так розумію, цей пиріг дуже популярний, але ніколи його не пекла. Ось, вирішила спробувати, переглянула купу рецептів і вибрала щось середнє з усіх прочитаних.

У кефір всипала манну крупу і прибрала в хол-ник набухати (годин на п'ять).

Яйце збила з цукром і ваніліном.

У розбухлу манку всипала 1 ч. Лож. розпушувача.

Додала сир, розмішати (вірніше, син розмішав!).

З'єднала розбухлу манку і збиті яйця з сиром

Додала чорницю, розмішати.

Вилила тісто в змащену вершковим маслом форму і поставила в духовку на 180С до рум'яної скоринки, пекла мін30, готовність перевіряла шпажкою.

Поки пиріг був в духовці, зробила чорничний соус.

На разагретую сковороду висипала ягоди.

Додала 6 ст. лож. цукру, дала закипіти.

Через хвилинку затягла 1 ч. Лож. желфікс, через 1-2 хв зняла з вогню і поставила остигати, цим соусом поливала пиріг!

Інгредієнти

для манника:

2 чашки кефіру

1 чашка манки

1 чашка цукру

1 чашка сиру

1 яйце

пакетик ваніліну

1 ч. Лож. розпушувача

1 чашка чорниці замороженої

для соусу:

1 чашка чорниці

6 ст. лож. цукру

1 ч. Лож. желфікс

 

Інші рецепти

Старі добрі тефтелі (рибеховие) в новому світлі для Светінькі, що обожнює морську живність
Мастика з маршмеллоу
Ніжна Мімоза
КЕКС ванільно-фісташкове з чорною смородиною
Ніжні сирники з зеленою цибулею і кабачком
Биточки із зеленню
Солодка ковбаса
Ковбаса Кобулетський