На головну

Гуляш по-Альфельдського

Кухня: Угорська

Час приготування: 60 хв.

Складність: не визначена

Як приготувати

М'ясо промити, обсушити рушником і нарізати невеликими кубиками. Цибулю дрібно посікти. Копчене сало обсмажити на сковороді, щоб виступив жир. Додати цибулю, підрум'янити його до золотистого кольору на салі. Додати м'ясо, посолити і швидко обсмажити. Підлити води, накрити кришкою і тушкувати до м'якості 20 хвилин на помірному вогні.

Викласти м'ясо в каструлю з 1,5 л киплячої води, додати нарізану кубиками картоплю, моркву, селеру, зменшити вогонь і варити 30 хвилин.

Через 15 хвилин влити червоне вино, через 10 хвилин додати порізаний на скибочки помідор і чипетке. В кінці додати паприку і кмин.

Чипетке (дрібні борошняні галушки) можна заготовити заздалегідь або в процесі приготування гуляшу. Взяти 1 яйце, борошно, воду, сіль - тісто має вийти круте і еластичне. Його треба розкачати в тонкі канатики, поділити на невеликі шматочки довгастої форми і обваляти в борошні.

Якщо чіпеток у вас вийшло багато, їх можна так і зберігати в борошні до наступної готування.

Інгредієнти

Рецепт гуляшу по-Альфельдського.

800 г яловичини (задня частина)

300 г ріпчастої цибулі

40 г копченого свинячого сала

20 г солодкої паприки

гірко-пряна паприка за смаком

1 ч. Л. насіння кмину

500 г картоплі

600 г моркви

корінь селери

1 помідор

50 г сухого червоного вина

200 г чіпеток

 

Інші рецепти

Телятина Мерано
Ніжний десерт
Борщ з ріпою
Єралаш
Салат з джонджолі
Грудинка бараняча
Оладки кукурудзяні Ніжні
Серетан шур (Щи із зелені)