Зрази м'ясні з грибами (варіант) з вершково-шпинатним соусом

Кількість порцій: 12

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Зрази м'ясні з грибами (варіант)

Варіанти: Зрази м'ясні з сиром і вершковим соусом

Як приготувати

Готуємо котлетну масу: у фарш вбиваємо 1 яйце, додаємо одну дрібно натерту (або перемелену) цибулину, 2 столові ложки манної крупи, 2-3 пропущених через прес зубки часнику, сіль, перець мелений, трохи води - добре вимішуємо, відбиваємо, човгаючи з невеликого розмаху в миску.

Готовий фарш накриваємо і прибираємо хвилин на 30-40 в холодильник.

Готуємо начинку: відварюємо перепелині яйця. Спассеруем цибулину, нарізану тонкою соломкою. Коли злегка "зарум'яниться" - додаємо нарізані гриби. Помішуючи чекаємо випаровування рідини від грибів і легкого їх "зарум'янювання". Солимо, перчимо.

Сало нарізаємо тонкою прозорою соломкою.

Беремо порцію фаршу розплющуємо в коржик, викладаємо начинку - кілька смужок сала, гриби з цибулею, перепелине яйце, зводимо краю і формуємо зразу.

Обсмажуємо зрази з усіх боків на рафінованій олії, попередньо обвалявши їх у борошні.

Складаємо в вогнетривку форму, можна і в сковороду з металевою або зйомною ручкою. І закривши кришкою, відправляємо в нагріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

Соус: розпускаємо з сковороді 10 грамів вершкового масла і пасеруємо нарізану шпинат (хвилини 3). Окремо розпускаємо 10 грамів вершкового масла, обсмажуємо нарізаний часник, додаємо вершки, солимо, перчимо, приправляємо сухим базиліком (можна, звичайно і свіжий). Як тільки вершки почнуть густіти - додаємо шпинат, трохи цукру перемішуємо. В останню чергу - лимонний сік (його я додала тому, що було трохи пріснувато). Перемішуємо і відразу вимикаємо. Соус готовий.

У мене вийшло 12 великих зраз. Можна робити менше, але доведеться розрізати яйце навпіл.

Подавати зрази з овочевим салатом. Як гарнір добре підходить паста, картопляне пюре, гречка.

Смачного!

Інгредієнти

800 грамів яловичого фаршу

1 яйце

2 столових ложки манної крупи

2 цибулини

300 грамів грибів (у мене шампіньйони)

12 перепелиних яєць

невеликий шматочок копченого сала (можна просто солоного)

кілька зубчиків часнику

два пучки шпинату (приблизно 150 грамів)

200 грамів вершків (у мене 20%)

20 грамів вершкового масла

рослинну рафіновану олію

сіль

перець (суміш мелена)

сухий базилік

1/2 чайної ложки цукру

1 ст. ложка лимонного соку

 

Інші рецепти

Соковитий яблучний пиріг
Свиняча пастрома з медом, гірчицею і паприкою
Обід або вечеря в стилі Фьюжн - 3! ! ! (Дуель)
Чорно-білий торт
Суп з гречки з телятиною
Торт Ріг достатку
Куряче філе з прянощами в солодкому вині
Східний весняний салат з куркою