«Святковий» салат з рисом, ікрою і креветками.

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Дуже смачний салатик !!!

Як приготувати

Рис відварити до готовності у великій кількості підсоленої води, не переварити, він повинен бути розсипчастим! Охолодити і змішати його з ікрою (залишити трохи ікри для прикраси!) Заправити майонезом, змішаним за смаком з соком лимона ..

Салатні листя вимити, обсушити й подрібнити, зручним для вас способом, я просто порвала їх руками.

Креветки залити окропом, дати їм відтанути, почистити і обдати окропом. Готово! До речі, креветки можна замінити крабовим м'ясом або крабовими паличками, їх потрібно порізати соломкою.

Огірочок порізати середньої соломкою.

Збираємо салат: перший шар салатні листя, скроплюємо їх соком лимона.

Далі йде шар рису з ікрою.

Наступний шар огірочки.

Потім шар креветок. Цей шар ми промазуємо майонезом, змішаним з лимонним соком.

Завершальний шар яйце, натерте на крупній тертці.

Прикрашаємо за буженинам: зеленню, креветками і крій.

Смачного Вам і Вашим близьким.

Інгредієнти

Рис довгозерний 1ст. в сухому вигляді.

Ікра червона 1баночкі 140гр.

Листовий салат 1пучок. Або качан «Айсберг», хто як любить.

Креветки 1кг. (варено-морожені нечищені) або баночка чищених креветок в розсолі 400гр.

Огірочки мариновані 3-4шт.

Яйце варене 3-4 шт.

Майонез.

Лимонний сік.

Соль.

 

Інші рецепти

Шведські оладки з чорницею (Масляна!)
Млинчики по-карибски
МАЛЕНЬКІ ІДЕЇ ДЛЯ ВЕЛИКОГО СВЯТА (фотозвіт закусочної столу)
Міні-канапе з ківі і лососем ... +
Салатна тарілка Маленькі смачні штучки
Пиріжки з грибами і квасолею. Пісні
Салат з бургундськими равликами, креветками під крабовим соусом
Сирійський манно-горіховий торт з шоколадом і фініками