Макаронна "пахлава"

Складність: Середній

Варіанти: Паста з кавовим соусом

Як приготувати

Борошно просіваємо, робимо в ній поглиблення і виливаємо в нього молоко і яйця. Додаємо цукор і соду і добре перемішуємо.

Макарони відварюємо в підсоленій воді по інструкції. У мене було 7 хвилин. Охолоджуємо в холодній воді. Воду зливаємо, макарони обсушуємо.

Додаємо в тісто макарони і розтоплене масло. Ретельно вимішуємо тісто, при необхідності додаючи ще трохи борошна або молока. Мені не знадобилося. Тісто має бути досить м'яким, але тримати форму і не прилипати до рук.

Збираємо тісто в колобок, туго загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 2:00.

Розкачуємо тісто в пласт товщиною 0.7-0.9 см. Вирізаємо два однакових прямокутника.

Горіхи подрібнюємо, але не в пил, змішуємо з медом до однорідності.

Намазуємо на один прямокутник отриману суміш і накриваємо іншим прямокутником. Змащуємо верхній пласт сумішшю розтопленого масла і меду.

Викладаємо на деко, покритий промасленим пекарської папером, і ставимо в духовку, розігріту приблизно до 180 градусів.

Випікаємо 20 - 30 хвилин в залежності від духовки. Поверхня повинна зарум'яниться. Злегка охолоджуємо, нарізаємо на квадратики. При бажанні можна посипати цукровою пудрою і (або) товченими горіхами.

Смачного!

Інгредієнти

Дрібні макаронні вироби (у мене гребінці) 100-120г

Борошно 450г

Цукор 100г

Мед 200г

Ядра волоських горіхів 100г

Вершкове масло 50г

Яйця 2 шт.

Молоко 3 ст. л.

Сода 1/4 ч. Л.

Для змащення:

Розтоплене вершкове масло 1 ст. л.

Мед 1 ч. Л.

 

Інші рецепти

Мигдальний запіканка з linguine
Салат з гігантського кальмара і ставриди гарячого копчення
Салат з курячого філе з сухариками
Міні пироженки Шоколандія НЯМ-НЯМ зі смаком дитинства
Сушені мандарини, лимони, грейпфрути: S
«Мурахи повзуть по гілках» рисова локшина з соковитим фаршем
Час є! Є СЕНДВІЧІ: з куркою, солоними огірком і з грибним омлетом. (дуель)
Курячі стегенця в гострому сметанно - сирному соусі