На головну

Торт Наполеон"

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Торт "Наполеон" або один крок від імператора до торта.

Варіанти: Торт "Наполеон" класичний (мій улюблений варіант), Незвичайний "Наполеон"

Як приготувати

Цей рецепт у мене з радянських часів живе. Колись на уроках праці нас вчили домоводству. Я найбільше любила 1 чверть, т до іменнно в цей час викладали кулінарію. Наша вчителька Майя Іванівна не огранічівлась одним рецептом за програмою. Так вона дала нам рецепти 4 "Наполеонів". У класі ми готували те, що належить за програмою, будинки пробували ще один рецепт і отчітивлісь ... Напевно багато хто пам'ятає прибігали до кінця уроків праці хлопчаків з клятвеними обіцянками помити підлоги замість тебе за шматочок торта.

Цей варіант мені здається декілька бюджетні інших, але дуже смачний. На нього мене "підписав" син. Я хотіла піч дещо інший торт.

Отже, охолоджене вершкове масло порубати з борошном в крихту.

Яйце збити в склянці, долити холодною водою, перемішати і вилити в крихту. Замісити тісто.

Тісто розділити на 6 частин.

Кожну частину тонко розкачати на присипаному борошном столі і перекласти на деко, застелене пекарської папером. Корж наколоти виделкою в декількох місцях.

Випекаеть при 190 градуссах 5-7 хвилин.

Один з коржів зробити більш "засмаженою".

Коржі охолодити.

Для крему збити вершкове масло, поступово вводячи згущене молоко і сметану.

Збираємо торт: складаємо коржі один на одного, промазуючи їх кремом. Самий "засмаглий" корж розкришити і посипати зверху.

Розрізати порційно.

Смачного!

Інгредієнти

250 г вершкового масла (або маргарину)

3 ст борошна

1 яйце

0,5 б. сгущёноно молока

200 г вершкового масла

4 ст л сметани

 

Інші рецепти

Салат Апетитний
Пиріжки з капустою. (Бабушкін рецепт)
Кошики з шоколадно-смородиновим кремом Зимовий каприз
Паштет з червоної риби з ікрою
Суфле Ніжність
Паста зі спаржею, овечим сиром і трюфелем
Вечірній десерт для гарного настрою
Печінка смажена з цибулею-пореєм