На головну

СКУМБРИЯ малосольні (можливо, варіант)

Час приготування: 120 хв.

Кількість порцій: 1

Складність: Простий

Як приготувати

Дуже я люблю скумбрію! Як тільки її не готувала - і смажила, і гасила, і коптила, і запікала, і солила - завжди виходило дуже смачно! Це я зараз не себе хвалю, а рибку скумбрію - царицю морів! Найсмачніша скумбрія, звичайно, холодного копчення: http://smach.pp.ua/recipe/view/56683

Але це довгий і досить заморочений процес - коптильню потрібно дістати, раскочегарить і коптити кілька днів, не вимикаючи плиту ні вдень, ні вночі, і періодично міняючи тирсу. А потім ще коптильню мити ...

Дуже смачна малосольна скумбрія мокрою засолювання:

http://smach.pp.ua/recipe/view/55475, тут все набагато простіше, але солиться рибка кілька днів.

Нещодавно я дізналася, як засолити скумбрію швидше, набагато швидше, і виходить не менш смачно (а, може, і смачніше - немає з чим порівняти!).

Отже, заморожену скумбрію злегка відтанути, обезголовити, обесхвостіть, випатрати (неодмінно видалити бордову плівку уздовж хребта зсередини!) І порізати на порційні шматки шириною приблизно 2,5 см.

Кожен шматочок щедро обваляти в солі, укласти на тарілку (в піалу, миску) і залишити на столі на 2:00. Залишки солі не викидати - можуть стати в нагоді!

Через 2:00 кожен шматочок рибки ретельно промити проточною холодною водою і відкинути на друшляк. Якщо на зрізі буде кров, значить, ви погано видалили ту саму бордову плівку. Але є шанс виправити помилку - видаліть і засолені залишилася сіллю ще на 30 хвилин.

Якщо ви все зробили правильно і крові немає, то налийте в яку-небудь ємність пару ложок рослинного масла (тільки не оливкового, інакше рибка буде дуже жирної!), Додайте перчик і скупайте в цій суміші кожен шматочок скумбрії з усіх боків. Залиште рибку в маслі на 10-15 хвилин.

Готово, можна їсти!

Інгредієнти

Скумбрія заморожена - 1 шт.

Сіль кам'яна - від душі!

Олія соняшникова - 2 ст. л.

Суміш перців - за смаком (можна і без них)

 

Інші рецепти

Курочка в медовій скоринці
Баклажани запечені з копченим подчеревку
Запіканка Ароматна
Рагу з індички
приправка з хріном
Печиво Канестреллі по - генуезьких
Картопляні-цибулевий ЗАПІКАНКА
кекс з мікрохвильовки