На головну

моя хала не солодка

Кухня: Єврейська

Складність: Середній

Оригінальний рецепт: Солодка хала

Як приготувати

1) Змішати в просторій мисці всі сухі продукти

2) Змішати в іншій мисці всі рідини

3) Влити рідину в борошняну суміш і почати місити, може бути знадобиться ще води, тісто спочатку має бути липке.

4) Продовжувати місити хвилин 7-8 думаючи позитивно про всіх хто буде вашими халамі насолоджуватися. Тісто має стати еластичним і не прилипати до рук, але бути м'яким. Скачати його в кулю.

5) Обмазать миску раст. маслом і покласти туди тісто. Перевернути його неск. раз що б він покрився маслом і висихала. Покрити рушником. Залишити піднятися в в двоє або навіть більше.

6) Обмять гарненько тісто. Розділити його на дві частини. Кожну частину розділити на три частини з яких сплести коси.

7) Помістити ці "коси" на деко з папером для випічки і змастити деко жиром і підсипати трохи кукурудзяного борошна. Чи не покриваючи дати поднятся вдвічі.

8) Змастити білком і посипати зернятками.

9) Випікати в духовці 190С, 40 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Нелохо помістити на дні духовки посудину з окропом, для легкості тесту.

Інгредієнти

5.5 - 6 склянок борошна

4 ложки цукру

2 ч. Ложки солі

25г свіжих дріжджів або пакетик сухих

1.25 - 1.5 склянки ледве теплої води

2 яйця

3 ложки раст. масла

1 білок + ложка води для змащення

кунжут або мак для посипання

борошно для підсипання

Про рецепті

У нас Новий Рік. У новий рік весь стіл символізує надію на хороше, спокійне і вдале майбутнє. Тому у цих кіс я з'єдную кінці і ставлю в центр обмазані маслом мисочку. Виходять круглі хали, що б час поверталося як колесо або як коло зодіяка. 2 хали це теж не випадково - жерці в храмі йерусалімском клали дві хали на вівтар як приношення (Старий Завіт). У новий рік шматочок хали (або яблука) маку в мед бажаючи що б наступаючий рік був солодкий і добрий. Дозвольте дорогі мої кулінари побажати і вам - Хорошого і Солодкого Року !!!!

 

Інші рецепти

Пишкі- малятка без дріжджів
Мойва з духовочку
Суп з баклажанів від Галини для Лариси
Просто шніцель майже по-віденськи (варіант)
Пиріг Бруснично-сливовий
Свинина фарширована айвою
Чилі з індички
Кукурудзяний пиріг з сиром