На головну

Коричних-шафраново хала

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Хала "Шана Това!"

Варіанти: Хала з яблуками і медом

Як приготувати

Добрий день!

Посилаю свій трохи спізнився привіт

і подарунок всім тим, хто зустрів вчора Новий Рік!

Дарую вам солодку халу,

нехай Новий Рік буде солодким і без болячок!

У теплому молоці з цукром розвела дріжджі,

додала яйце, м'яке масло, сіль, кардамон,

шафран і просіяне борошно, вимісити, як слід,

і поставила в тепло на годину.

Потім вимісити добре підійшло тісто ще раз,

розділила на три рівні частини.

У ємності з'єднала корицю і коричневий цукор.

Відокремила білок від жовтка.

Кожну частину тіста розкотила тонко,

змастила збитим білком

і щедро посипала коричної сумішшю,

згорнула в рулет і поклала на деко,

покритий пергаментом.

Так само вчинила з рештою тестом.

З трьох коричних рулетів сплела на деку косу,

прикрила рушником і поставила на півгодини в тепло.

Потім змастила жовтком і посипають рубаною мигдалем.

Випікати в розігрітій до 200 ° духовці

протягом 20-25 хвилин, готово!

Приємного чаювання і будьте здорові !!!

Інгредієнти

борошно близько 500 гр.,

дріжджі свіжі 21 гр.,

молоко 200 мл.,

сіль за смаком,

цукор 1 ст. л.,

шафран за смаком (1/4 ч. л.),

кориця 3-4 ст. л.,

кардамон за смаком,

цукор коричневий 6-8 ст. л.,

масло вершкове. 80 гр.,

яйце 2 шт.,

мигдаль рубаний. 1-2 ст. л.

 

Інші рецепти

Телятина NEW AGE
Гриби з горіхами під рожевим соусом
Долма з ПАРД (Дуель)
Приправа Вогник
Лимонний пиріг - коли гості на порозі
Сирно-зернові кекси
Китайські фрикадельки
Хлібні палички з цибулею