Пахлава бакинська

Кухня: Азербайджанська

Час приготування: 3 хв.

Кількість порцій: 0

Складність: Середній

Як приготувати

Зробити опару: в тепле молоко додати цукор і дріжджі. Окремо перемішати яйце, сметану, масло, сіль, додати опару і борошно і замісити тісто, тісто має бути м'якше ніж на пельмені. Поставити підходити на 1,5-2 години.

Приготувати начинку. Горіхи перемолоти, не сильно дрібно, додати невеликий цукор, ванілін, мускат.

Приготувати сироп. Мед з водою прогріти на вогні.

Підготувати форму, змастити маслом .. Я беру форму для торта діаметром 28 см.

Коли тісто підійшло ділимо його на 8 частин: 1 побільше (для низу), 1 ледве поменше (для верху) і 5 ще менше (для середини). Ну і починається найцікавіше. Розкачуємо шматочок побільше за розміром нашого форми з бортиками (товщиною десь 3 мм) і викладаємо у форму. І починаємо розгортати пласти для середини, розкочувати потрібно дуже-дуже тоненько, як папірусних папір. У Ворму з першим пластом покласти розкатаний тоненький пласт, змастити топленим маслом і посипати начинкою шаром 2-3 мм. І так всі шари. На верх розкачати пласт товщиною 2 мм. З'єднати краї самого нижнього і верхнього пластів. Змастити верх жовтком і поставити в розігріту до 180 градусів духовку, через 5-7 хвилин, коли верх трохи підсохне дістати і порізати на ромбики, прорізаємо не до кінця і в центр кожного ромба поміщаємо горішок. Ставимо знову в духовку і хвилин через 10 дістаємо і змащуємо топленим маслом, ставимо назад в духовку і через 5 хвилин дістаємо і поливаємо сиропом, ставимо назад в духовку поки верх не зарум'яниться. Треба мати на увазі, що в міру остигання вона ще трохи потемніє. Дістати форму і дати трохи охолонути, прорізаємо ромбики до кінця і дістаємо з форми.

Пахлава виходить дуже-дуже смачна, але і звичайно вона дуууже каллорійно.

Інгредієнти

Для тесту

0,5 кг борошна

1 ч. Л. сухих дріжджів

0,5 склянки молока

2-3 ст. л. сметани

1 яйце

50 гр розтопленого вершкового масла

1 ст. л. цукру

сіль

Для начинки

500 гр горіхів (я беру 250-грецьких і 250-фундук)

500 гр цукру (можна менше)

ванілін

1/2 ч. Л. мускат мелений

100 гр розтопленого топленого масла

Для просочення

4 ст. л. меду

0,5 склянки води

або

0,5 склянки цукру

0,5 склянки води

Про рецепті

У всіх різні духовки і різні форми для випічки. Многи використовують деко, тому не росстраївался. якщо з першого разу ваша пахлава НЕ пропечеться повністю. у мене таке теж було в перший раз. Зате смак вас зачарує на всі роки вашого життя.

 

Інші рецепти

Рогалики-пушистики з яблучною начинкою
Гарбузовий тарт від Джеймі Олівера
Оладки (один рецепт - море варіантів!)
Човники з китайської капусти з креветками
Салат з курячої грудки з огірками
Сосиски Ілліча або Хот-Дог! !
Печиво листкове рогалики (із серії Гості на порозі)
Тортик Надія