На головну

Історія одного пікніка

Час приготування: 60 хв.

Кількість порцій: 10

Складність: Середній

Як приготувати

Так вже історично склалося, що в нашій компанії обов'язки кухаря на всіх пікніках урочисто покладаються на мене (навіть якщо це корпоратив на 60 осіб). Тому, в черговий раз, залишалося лише уточнити меню. Оригінальністю ніхто не відзначився, тому зійшлися на плові і шашлику.

 Після того, як приїхали і розібрали намети, вирішили почати з шашлику. Оскільки у нас далеко не всі цінують баранину, шашлик, для основної компанії, зробили зі свинини. Свинину на шашлик дуже важко зіпсувати; готується вона легко, тому нічого зайвого:

 перемішуємо сіль і чорний перець в рівних пропорціях в Маленков посуді ... сіль повинна бути великою ...

 цибулю ріжемо кільцями або півкільцями, кому як зручніше ...

 засипаємо цибулю сумішшю солі і перцю ... і починаємо його перемішувати і, одночасно, сильно м'яти, щоб цибуля дав сік ... коли цибуля стане прозорим і виділить трохи соку, засипаємо його у містку посуд ...

 нарізаємо шийку порційними шматочками ... немаленькими, щоб при смаженні не висохло завчасно ...

 додаємо м'ясо до цибулі і добре перемішуємо; залишаємо на півгодини ...

 далі як зазвичай: нанизуємо на шампури, щоб не проверталися, і між шматочками не було просвіту і на вугілля ... не допускаємо відкритого вогню і час від часу скроплюємо мінеральною водою ...

 Для себе і особливих цінителів у нас було свято шлунка у вигляді люля-кебаб (ну дуже я його люблю):

 баранину дуже дрібно порубати сокиркою або великим ножем ...

 додати дрібно нарізування курдючное сало ...

 слідом також дуже дрібно нарізаний лук ...

 посолити, перетерти зіру (у мене приблизно 1 ч. л) ...

 дуже добре вимісити фарш, протираючи руками ...

 далі бажано фарш відбити, хвилин 15-20, піднімаючи й кидаючи її в чашку ...

 ... І в холод ... я робив це заздалегідь (фарш у мене ніч стояв у холодильнику) ...

 далі, беремо руками невелику котлетку, нанизуємо на шампур і починаємо рівномірно розподіляти по шампури, періодично змочуючи руку теплою водою ... не можна, щоб усередині залишалося повітря ...

 потім на сильний жар і ... готується він швидко, головне створити зверху невелику корочку і дуже часто перевертати ... сало необхідно для того, щоб фарш тримався на шампурі в момент нанизування та підготовки до смаженні, а цибулю дасть дуже багато соку .. .

 Загалом, м'ясо скінчилося досить швидко, особливо люля, який призначався вузькому колу, а поїдали усіма ...

 Далі були узливання під шашлик і просто так, веселощі і сон на свіжому повітрі, пробудження, ранкові узливання, веселощі на свіжому повітрі, катання на "плюшках" і т. Д. Коли від усього цього щастя народ втомився, прийшов час годувати їх знову. Казанчік у мене невеликий, тому довелося все робити на два рази:

 робимо під казанчік сильний вогонь, ріжемо не надто великими курдючное сало і кидаємо його в розпечений сухий казан, чекаємо поки сало підтопило і витягуємо його, заливаємо масло і Розжарюємо до синюватого димку ... кидаємо очищену дрібну цибулину і чекаємо поки вона трохи прожариться .. . витягуємо і викидаємо ...

 закидаємо м'ясо і смажимо до скоринки ...

 далі нарізаний лук (півкільцями) ... смажимо до моменту, поки цибуля не Санет прозорим ...

 кидаємо нарізану соломкою моркву і заливаємо водою ...

 чекаємо, поки вода закипить, знімаємо накип, засипаємо першу половину солі і приправи (приблизно ч. л.) і залишаємо кипіти на годину ...

 кидаємо часник, нечищеній головкою ... і засипаємо рис, розрівнюємо, підливаємо трохи води і залишаємо кипіти ...

 коли вода з поверхні википить, зробимо дірочки до дна казана тонкої гілочкою і чекаємо до википання води ...

 далі збираємо рис конусом і закриваємо кришкою, а вогонь під казаном розворушити, щоб залишилися тільки вугілля ... чекаємо хвилин 15-20, відкриваємо і перемішуємо ... все готово ...

 Після насиченого подіями дня, все це справа розлетілося дуже швидко, супроводжуваної випивкою і схвальними вигуками ... Що мені, як кухареві було дуже приємно!

Інгредієнти

на люля-кебаб:

* Баранина (м'якоть) - 1,5 кг

* Курдючное сало - 0,4 кг

* Цибуля ріпчаста - 0,5 кг

* Сіль, зіра

на шашлик:

* Свинина (шийка) - 6 кг

* Цибуля ріпчаста - 3 кг

* Сіль, чорний перець

на плов (казан 2 л):

* Баранина (м'якоть) - 0,3 кг

* Курдючное сало - 0,1 кг

* Рис (краще червоний) - 0,5 кг

* Цибуля ріпчаста - 0,2 кг

* Морква - 0,2 кг

* Часник - 3 головки

* Рослинне масло, сіль

* Приправа (зіра, барбарис, шафран, паприка, чорний перець)

Про рецепті

Шкода, що фотографій зробити не вдалося, оскільки я був зайнятий процесом приготування, а решта - напоями.

 

Інші рецепти

Толмен (голубці по-Кобулетський)
Пиріг-Даниш із заварним кремом і лаймом
Сьомга ПО ДЕРЕВЕНСКИ - з в'яленими помідорами під сметанно-кроповим соусом
Торт Футбольний м'яч
Курочка Ароматна
Рябчик свинячий з печерицями в сметані
Фаршировані овочі Осіння фантазія (Дуель)
Оселедець в гірчичному соусі