На головну

Язички, тушковані у вершковому пікантному соусі з овочами

Складність: Середній

Як приготувати

Чоловік притягнув свинячі язички і замовив їх просто відварити. Але, самі розумієте - свинячий мову-ні яловичий. а тому, не довго думаючи, я вирішила трохи ускладнити собі життя, і ось що з цього вийшло.

 Мови, попередньо вимиті і звільнені від слинної залозки замочити на 1:00 в холодній воді. Потім, заливши свіжою водою, довести до кипіння, злити, промити, знову залити водою. Покласти цибулю, моркву і коріння і варити до готовності, добре посоливши.

 Готові мови очистити від шкірки під холодною водою. Порізати на підлозі-п'ятаки.

 Цибулю подрібнити і обсмажити на ростить маслі. Коли він тільки почне золотитися, кинути до нього потерту на крупній тертці моркву. Дати трохи прожаритися.

 Тепер черга за мовою. Я до нього додала трохи борошна, відправила на сковорідку до овочів і добре перемішала. Дала трохи обсмажитися на середньому вогні.

 Ну а потім все це справа залила вершками, посолила і додала спеції. Поки моє блюдо булькало під кришкою на тихому вогні, очистила від шкірки крупний томат-це у мене вийшов експромт. Відразу і не планувала, а потім подумала - а чому б і ні. Імельчіла його в сковорідку, знову все добре перемішала і дала під кришкою протушкувати недовго до однорідності. Коли вигляд у моїх язичків став цілком апетитним, вичавила туди часник, ще раз перемішала, дала зробити кип і вимкнула вогонь.

 Все! тушковані язички з овочами у вершковому пікантному соусі готові!

Інгредієнти

Свинячий мову-3 шт

 Лук-1 шт

 Морква-1-2 шт

 Помідор-1 крупн

 Паприка солодка-1-2 ч л

 Мускатний горіх подрібнений-0,5 ч л

 Перець черн мелений-за смаком

 Сіль, борошно

 Часник-1-2 зуб

 Вершки 10% -200мл

 

Інші рецепти

Морозиво з дині з медовим соусом
Мигдальний торт зі смородиною
Нутрія в сметанному соусі
Яблучний чізкейк
Чізкейк з персика і білого шоколаду
Суп ЧОЛОВІЧИЙ
Салат з буряка з карамелізованими фісташками
Жар-птиця з баклажанів (варіант)