На головну

Межіво з баклажанів з копченою ковбаскою

Час приготування: 40 хв.

Складність: Середній

Оригінальний рецепт: Межіво з баклажанів (можливо варіант)

Як приготувати

Ця страва я вперше спробувала років 20 з гаком тому, і воно мене дуже порадувало і здивувало. Зараз сезон баклажанів, і ось, прикупивши їх в черговий раз, вирішила його приготувати.

 Для цього нам знадобиться копчена ковбаска - зовсім небагато - для пікантного запаху і смаку. В ідеалі це мають бути мисливські сосиски, але я цього разу обійшлася просто тоненькою копченої ковбасою. Порізала її половинками і обжарила на невеликому кол-ве масла до рум'яності. Потім витягла в окремий посуд, а на тому ж маслі присмажити до блідої золотистости порізаний напів-кільцями цибулю.

 Поки вироблялися ці маневри, баклажани, порізані напів-кільцями під харчовою плівкою вирушили в СВЧ на 8 хв при максимальній потужності. Так вони стають м'якше, втрачають гіркоту і ненапітиваются маслом.

 Коли все було готове, обдати окропом помидорки, а синенькі кинула на сковорідку до цибулі. Дала їм підрум'янитися на сильному вогні. Потім відправила туди ж обсмажену ковбасних і прикрутила вогонь.

 З томатів зняла шкірку і дрібненько їх порізала. У такому вигляді і додала в сковороду. Все добре перемішала, підлила пів-склянки окропу, накрила кришкою і дала добре протушкувати, періодично помішуючи. Коли вода майже що випарилася, посолити, поперчити і посахаріте, влила оцет і, накривши кришкою, залишила ще трішки побулькать на тихому вогні.

 А сама очистила часник, розмолола його і порізала зелень. Їх кинула в самий останній момент, добре перемішала, накрила кришкою. Ще буквально 1 кіп, і зняла з вогню.

 Все! межіво готово!

Інгредієнти

Баклажан середній-2 шт

 Помідор-3 шт

 Лук-1 шт

 Ковбаска копчена (в ідеалі-мисливські сосиски) -100гр

 Ростить масло без запаху-3-4 ст л

 Часник-3-4 зубки

 Зелень кропу і петрушки

 Перець чорний і запашний мелений-за смаком

 Сіль за смаком

 Цукор-0.5 ч л

 Оцет 9% -1 ст л

 

Інші рецепти

Шоколадно-прешоколадние маффіни
Плов холостяцький
Домашній лимонад
піца під горілочку
Паста з яловичиною в вершково-сирному соусі
Пиріг Шалунья (з абрикосами і смородиною)
Coq au vin, але не півень, а курка у вині
САЛАТ ТАШКЕНТ