На головну

Пастрома з курячого філе (з моєї вдячністю Венері)

Складність: Середній

Оригінальний рецепт: Пастрома з курячої грудки у винному маринаді. Варіант № 3.

Варіанти: Курячі стегенця, запечені в маринаді (якщо лінь возитися з пастрома :))

Як приготувати

Пастрома від Венерік давно бродила в моїх думках, тому як тільки в холодильнику з'явилося куряче філе, я кинулася на сайт. У кожному з рецептів було щось, чого не було в мене, знайшла найбільш близький і ...

Неповна склянка вина (не дуже кисле) долила теплою водою до повного і потім перелила в більш простору піалу.

Додала мед, сіль, гірчицю, продавлений часник, чорний і запашний перець, мускат і розмарин, ретельно розмішати. Колір був дикий (в оригінальному рецепті вино червоне і мелена паприка дають прекрасний рубіновий колір), тому додала куркуму і стало веселіше.

Філе помістила в банку, залила маринадом, закрила кришкою і відправила в холодильник на добу.

Через добу вийняла, обтрусила приправи і, як могла, перев'язала капроновою ниткою.

Духовку заздалегідь прогріла.

Оскільки духовка у мене зі своїми заскоками, то пропікалися я хвилин 50, регулярно повертаючи м'ясо з усіх боків і поливаючи маринадом з банки.

Вимкнула духовку і дала охолонути прямо в духовці.

А потім в холодильник ...

Вийшло соковито, ніжно, ароматно, за що не гріх ще раз сказати спасибі!

Смачного!

Інгредієнти

Куряче філе - прим. 700 гр

Вино напівсухе біле - 2/3 ст

Сіль - 1 ст. л

Мед - 1 ст. л

Гірчиця із зернами - 1 ст. л

Часник - 4 зубчики

Чорний перець горошком - 5-6 шт

Запашний перець горошком - 3-4 шт

Мускатний горіх мелений - 1/2 ч. Л

Розмарин - 1/2 ч. Л

Куркума - 1/2 ч. Л

Стакан - 250 мл

 

Інші рецепти

Гострі курячі крильця
Морозиво з авокадо з смаженим ананасом
Шоколадний (печена) чізкейк з кокосовим покриттям і бананами під шафрановим желе
Ароматні сирні завитки
Булочки до сніданку і не тільки
Італійський хліб з базиліком і сушеними помідорами Ciabatta
спосіб -2 підготовки для запікання свинини, курки / не для оцінки /
Сніданок для іменинників