На головну

Неждані ванільні сухарики з яблуками і сирною прошарком

Складність: не визначена

Як приготувати

Борошно просіяти, змішати з цукром, сіллю, ваніліном і дріжджами.

Сметану залити добре теплим молоком, розмішати і додати в борошно.

Замісити і добре вимісити тісто, воно трохи ліпковатим, але на руках не залишається, місити - одне задоволення :).

Дати піднятися в 2,5-3 рази в теплому місці, добре накривши.

--------------------------------

Сир розтерти з приправами, цукром, манкою і яйцем, ретельно вимішати.

--------------------------------

Яблука почистити від шкірка і насіннєвий частини, дрібно покришити.

--------------------------------

Піднялося тісто обмять і розділити на дві нерівні частини (приблизно як 5/9 і 4/9).

Форму змастити маслом і посипати манкою.

Меншу частину тіста тонко розкачати, викласти яблука і посипати за смаком цукром.

Нарізати пеньочками і акуратно викласти на дно форми.

Розкачати другий шматок тіста, намазати сирний шар, скрутити рулетом.

Сирний рулет також нарізати, і швидко і акуратно викласти другим шаром.

Ось тут все і почалося: таких двошарових Винницкая я пекла неміряно, але у великих просторих формах, а тут мені приперло випробувати нову, яка виявилася замала для цієї справи.

Погані передчуття заворушилися, коли я тільки все поклала, і тому для страховки я поставила заповнену форму в більший деко - перестраховка виявилася не марною: пиріг при випіканні ліз під боку, я підхоплювала і повертала його нагору, і єдиний плюс - мені в підсумку не довелося мити духовку.

Пекти при нормальному ході справ треба після вистоювання в духовці при середньому вогні (ну це так, до слова, для нормальних людей :)).

У певний момент я зрозуміла, що більше мій експеримент тримати в духовці не можна, я його дістала і дала охолонути.

Поки відмивала форму і деко, "експеримент", який видавав запаморочливий великодній аромат, охолов.

Нарізавши, я виявила, що місцями він пропікся, а місцями - - "атестлівий" ...

І тут, уклін нашому сайту !, я згадала про біскотті!

Уклавши шматочки "експерименту" на решітку, я підсушила їх з двох сторін і дала охолонути ...

... Більш смачних сухариків ми ще не їли! ... Дасть Бог, повторю, але в більш нормальних умовах :)

Смачного!

Інгредієнти

Борошно - 500 гр

Сметана домашня густа - 1/4 півлітрової банки

Молоко домашнє - 250 мл

Дріжджі сухі - 5-7 гр

Сіль - 1 ст. л

Цукор - 2 ст. л

Ванілін - пакетик 2 гр

-------------------------------

Сир домашній- 500 гр

Цукор - 200 гр (Мона менше, але у мене - ласуни)

Яйце - 1 шт

Манка - 2 ст. л

Ванілін - 2 гр

Кардамон - 1/2 ч. Л

Кориця - 1/2 ч. Л

-------------------------------

Яблука середні несолодкі - 3 шт

Цукор

-------------------------------

Рослинна олія

 

Інші рецепти

Рибні кнелі в соусі Нантуа
М'ясо по-французьки (як варіант)
Монстер- пиріг :) з арахісовим-полуничною начинкою
Шоколадно-сирні квадратики
Теплий салат з міні-котлетками
Сирники (варіант)
Салат-коктейль Дамський каприз з куркою, грейпфрутом, кедровими горішками в йогуртовому соусі
Салат Чебурашка