На головну

Кульки картопляні на заварний тесті

Час приготування: 60 хв.

Кількість порцій: 6

Складність: не визначена

Варіанти: «КАРТОПЛЯ по-царськи» (заварні картопляні пончики)

Як приготувати

Картопля варимо до готовності в мундирі. (З моменту закипання води бл. 20 хв.), Остуджуємо, чистимо і натираємо на крупній тертці.

Готуємо просте заварне тісто: Беремо каструлю, в склянку води додаємо вершкове масло і сіль, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Як тільки вода закипіла, разом висипаємо в неї все борошно, (конфорку, якщо плита електрична вимикаємо, якщо газова - ставимо на самий мінімум) і пару хвилин дуже енергійно вимішуємо тісто віночком. Потім знімаємо каструлю з вогню, і продовжуємо заміс міксером, щоб не залишилося борошняних грудочок. Коли тісто вимішене і трохи охололо, вмешиваем яйце, міняємо насадки на спіральні і додаємо картоплю. Вимішуємо. Гладкості і однорідності домагатися не треба. Додаємо перець, мускатний горіх, спеції. Даємо трохи расстояться.

У цей час у жароміцної каструлі розігріваємо олію. (На палець від дна висотою приблизно). Масло має бути добре розігріте, але не розпечене. Якщо масло не догреть, кулька не прожаряться і вберуть багато непотрібного масла в себе, якщо перегріти, то верх кульок швидко пригорить, а центр залишиться непропеченим. Іншими словами, потрібна «золота температурна середина».

Про жарку. Є два варіанти. Формувати кульки або маленькою чайною ложкою, або руками. У будь-якому випадку обов'язково потрібно або змочувати постійно ложку в склянці води, або після 2-3х кульок, змочувати руки у воді (тісто липке, сухими руками нічого не вийде). Викладати кульки в розігріте масло і смажити по неск. хвилин з кожного боку до стійкої золотистого. Нюанси: Виклавши в масло кульки, не намагатися тут же починати їх перевертати, інакше вони просто розваляться або розтечуться в маслі. Тобто дати їм деякий час для схоплювання. І дуже акуратно бути з вологими руками або ложкою, берегти обличчя і руки. Всі знають, що трапиться, потрап крапля води в палаюче рослинне масло! Готові кульки викладати на серветку, щоб вона ввібрала весь зайвий жир. Остудити і з'їсти. Все.

Інгредієнти

Борошно - 0.5 склянки (бл. 80г)

Масло вершкове - 30 г

Яйце - 1 шт

Картопля - 4-5 шт (дрібних)

Сіль, перець, мускатний горіх (за смаком)

Рослинна олія для смаження

 

Інші рецепти

After- Eigt- Platzchen (печиво)
Свиняча вирізка в беконі
Молочно-сирний крем-суп
Калинка, калинонька, калинонька моя
Торт-суфле «для Теж Жінок до 8 Березня» :)
СОУС-КЕТЧУП шашлична СПРАВЖНІЙ
Кускус Ларнака
Пісний пиріг з апельсинами і горіхами