На головну

Кулеб'яках-ПІЦА з багатошаровою начинкою

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: кулебяка з чотирма начинками

Як приготувати

Капусту приготувати заздалегідь і остудити. Я готувала так: підсмажити на олії дрібно нарізану цибулю, терту моркву; додати склянку квашеної капусти і склянка нарізаної свіжої капусти, півсклянки води, чорний перець горошком, 100 гр. маринованих маслюків; тушкувати до м'якості капусти, при необхідності підливаючи воду; додати 1/3 частина тертої печеного буряка, тушкувати ще хвилин 10.

Приготувати тісто: дріжджі розтерти з цукром, потім додати яйця, сіль, лимонну кислоту, збити; додати сметану, половину рослинного масла; додати частину борошна, змішаного з содою, далі додавати борошна, поки не вийде досить круте тісто, наприкінці вимішування підливати на стіл масло, що залишилося. Тісто накрити, поставити в тепле місце, хвилин через 50-60 обмять, дати піднятися ще раз.

Залишити 1/5 частину тіста для прикраси, решту розкачати в довгастий пласт товщиною 1 см., Краї розкачати трохи тонше.

Пласт покласти на деко, змащене маслом.

Викладати на середину пласта тесту начинки:

 - Натерті на тертці, підсолені яйця;

 - Нарізану кубиками ковбасу;

 - Натертий сир;

 - Тушковану капусту.

У мене ковбаса двох сортів: сервелат і «царська» (щось на кшталт «московської» - з салом).

Загорнути краї тіста, сформувати виріб схоже за формою на батон, ретельно защипати стики, змастити бовтанку з жовтка, молока, цукру та олії, зверху прикрасити фігурками з тіста, проткнути в декількох місцях вістрям ножа. Через 10-15 хвилин знову змастити базікою всю поверхню.

Випікати в духовці, розігрітій до 180 * 45-50 хвилин. Якщо верх вироби зарум'яниться раніше (як у мене), накрити зверху фольгою.

Готову кулеб'яку-піцу накрити рушником на 20-30 хвилин.

Розрізати і подавати до столу теплою.

Інгредієнти

НАЧИНКИ:

1. Варені яйця - 3 шт.

2. Варено-копчена ковбаса - 250 гр.

3. Твердий сир - 100 гр.

4. Капуста тушкована з буряком і грибами - 1 склянка

ТІСТО:

Дріжджі свіжі - 20 гр.

Сметана 20% - 300 гр.

Яйця - 2 шт. + Білок

Цукор - 2 ст. ложки

Сіль - 1 чайна ложка

Рослинна олія - ??50 гр.

Сода - 1/2 чайної ложки

Лимонна кислота - щіпка

Борошно - 800-850 гр.

= = = = = = = = = = = = = = = = =

Жовток

Цукор - 1 чайна ложка

Молоко - 1 ст. ложка

Раст. масло - 1/2 чайної ложки

 

Інші рецепти

Cалат Camelot
Сирний торт
цибульне варення
Житні багети або хліб для коханого чоловіка (варіант)
Маффіни Панда
Соковитий апельсиновий пиріг
Куряче м'ясо в горщику
Хліб на пиві і заквасці