На головну

"облагороджені" вершкове масло (часниково-м'ятна)

Час приготування: 30 хв.

Складність: не визначена

Як приготувати

Масло ріжемо на невеликі шматочки, викладаємо в каструлю і ставимо на плиту на невеликий вогонь (у мене з максимальних 9-ти на "3"). Масло має повністю розтопитися, але не закипіти.

Тим часом відокремлюємо листочки м'яти від стеблинок. Стебла ручкою ножа розчавлює по всій довжині. Листочки м'яти і часник подрібнюємо (я тру на дрібній стороні терки).

З поверхні розтопленого масла шумівкою знімаємо повністю всі "білі пластівці" (це треба зробити обов'язково. Мені пояснював одне харчовик-технолог, що чим менше при перетопленого олії цих пластівців спливає, тим якісніше масло). Після цього масло краще ще і процідити через пару шарів марлі.

В "очищене" масло кладемо гілочки м'яти на 2-3 хвилини, потім виймаємо і викидаємо їх. Подрібнені м'яту і часник вводимо в масло, перемішуємо і переливаємо в стерильні банки. Прикриваємо кришкою або пергаментом, і даємо охолонути до кімнатної температури. Потім щільно закриваємо і в холодильник. Все.

Інгредієнти

масло вершкове - 500 гр.

часник - 4 великих зубчики

м'ята - 3 гілочки

 

Інші рецепти

Рулет листковий з м'ясом
Тортеліні з креветками в вермуті
Сіль з ароматом апельсина та імбиру (ароматна приправа до салатів)
Пиріг з листкового тіста
Качка по техасски
= РИБНЕ СУФЛЕ =
свинина запечена і маринована
Котлетки з індички з овочами