Пахлаву БАКИНСЬКА

Кухня: Азербайджанська

Кількість порцій: 70

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Пахлаву БАКИНСЬКА

Варіанти: Пиріг "пахлава" - тістечко для внучки., Пахлаву (як готує моя мама)

Як приготувати

ТІСТО.

 У чашці змішаємо трохи теплого молока, 1ст. л. цукру, борошна, дріжджі-це опара!

У мисці вимісити збите яйце, тепле молоко і розтоплене вершкове масло + опара, борошно (щоб тісто вийшло "м'якше" пельменного). Маса повинна бути тепла. Вимішувати хвилин 10.

Поставити в тепле місце на 30 хвилин (досить типу "між ковдр").

НАЧИНКА.

 Мигдаль залити окропом, очистити. Підсушити і перетерти (не через м'ясорубку). Змішати з піском, кардамоном (якщо коробочки, то розкрити, підсушити на сковорідці і змолоти в кавомолці), мускат натерти на дрібній тертці, ванілін.

 ЗБІРКА.

Тісто розділити навпіл (вийде 2 форми з пахлавой).

Одну "половину" розділити на 12 частин (кульок). Два великих і 10 маленьких. (див. фото №1)

Форму змастити маслом.

Розкачати велику кульку тіста до 0,3 см. завтовшки. Укласти в форму із заходом на стінки. Злегка притиснути.

Насипати 3-4 ст. л. начинки рівним шаром.

Розкачати маленький кульку тіста до 0,1см. (цигаркового паперу), малюнок столу проглядається (див. фото №2,3). Укласти на начинку і ПРИТИСНУТИ! (можна тісто "прикріплювати" до боків форми)

Так повторювати, поки дійдемо до розкочування залишився "великого" кульки тесту. Розкачати до 0,2 см.

Акуратно укласти, притиснути!

 Розрізати (ромбами) всю форму з пахлавой, притримуючи тісто пальцями з двох сторін ножа, що б тісто не піднімалося вгору. Прорізати до дна! НЕ ПОСПІШАЙТЕ!

 У кожен ромбик втисніть половинку горіха. Начинка повинна відповідати горіху !!!

 Смажте верх 1 жовтком + 1ст. л. шаранового розчину (див. фото №4)

ВИПІКАННЯ.

 Поставте в розігріту до 180гр. духовку на 15 хвилин-підсохне жовток (див. фото №5).

 Дістаньте і акуратно !, повільно, по всій поверхні налийте 1 ст. розтопленого масла.

 Поставте в духовку хвилин на 25-30, до зарум'янювання (див. Фото №6)

 Дістаньте і також Повільно і акуратно, залийте 1 ст. розтопленого меду (або сиропу) -Буде вирувати, піниться, підніматися верхній шар тіста-тому не поспішайте! Головне распреділілісь по всій площі.

 Поставте ще раз в духовку на 5 хвилин -будет блиск у верху (див. Фото №7)

 Дістаньте, дайте трохи охолонути. І (поки тепле) пройдіть ножем по розрізах на пахлаві, прорізаючи до самого дна форми. (легше буде дістати, коли охолоне повністю).

 СМАЧНОГО!

P.S.

 У вас вийде 2 форми пахлави-в кожній по 35 штук (і дуже смачні "обрізки").

 На одну форму уходіт- 0,5 кг. горіхів.

Інгредієнти

ТІСТО: Візьміть один з варіантів (обидва перевірені!)

 1варіант- 2варіант-

1 ст. молока 1 ст. молока

1 яйце 1 яйце

70 гр. масла 100 гр. масла

2 ст. л. сметани 1 ч. л. сухих дріжджів

1 ч. Л. сухих дріжджів 1 ст. л. цукру

1 ст. л. цукру

 Муки пріготовьте- 1 кг. (в тісто піде до 700гр. і остальноё-на "Підпис" при розкочування тіста.)

НАЧИНКА:

Горіхи міндаль- 1 кг. (волоські, фундук)

Цукор (дрібний) - 1 кг.

Кардамон (коробочки) -10 шт. (або 3-4 ч. л. меленого порошку)

Мускат- 1/2 шт. (горішка), або 1 / 2-1 ч. л. млотого порошку.

Вінілін-за буженинам.

ЗАЛИВКА:

Масло пряжене (власноручно) - 2 ст. (або 0,5-0,6 кг. вершкового)

Мёд- 2 ст. (або цукровий сироп-4 ст. цукру + 2 ст. води)

 Додатково- 2 жовтки, шафран- 1 ч. Л. (заварити 2 ст. л. окропу)

 Форма (сковорода) -діаметр 48-54 см. (1-2 шт.)

 

Інші рецепти

Картопляна запіканка (варіант з багатьох)
Курка по-маньчжурської (Chicken Manchurian)
Сочевичний салaт
Запечена курочка начинена бородінським хлібцем
Різдвяна сирна ШТОЛЛ
Фруктовий кекс
Запіканка з трьох видів м'яса, глазурована червоним вином
Смачний сніданок