На головну

Яблучно-медова хала

Час приготування: 60 хв.

Кількість порцій: 8

Складність: не визначена

Як приготувати

з'єднати свіжі дріжджі з молоком. перемішати віночком. додати збите виделкою яйце. мед. терте яблуко разом з соком. перемішати.

додати просіяне борошно. цукор. корицю. ваніль. перемішати поступово додаючи олію. потім додати сіль і знову вимісити тісто.

тісто вимісити до гладкого стану. воно не повинно липнути до рук. можна додати ще трохи. але поступово. борошна.

сформувати з тіста кульку.

можна поставити підходити його в тепле місце і коли воно збільшиться в об'ємі в 2 рази приступити до випічки.

я помістила його в миску. накрила харчовою плівкою і поставила на всю ніч підходити в холодильнику.

підійшло тісто викласти на притрушену борошном поверхню столу. обмять. якщо воно туге. дайте йому трохи зігрітися. хвилин 20.

сформувати з тіста халу. я зробила 1 велику і 2 маленькі. ними буде приємніше пригостити моїх друзів.

змастити поверхню збитим жовтком додавши в нього 1 ч. л. холодної води. залишити підійти в теплому місці.

потім знову змастити жовтком посипати маком або кунжутом і випікати в духовці при 200 "перші 15 хвилин. знизити температуру до 180" і випікати ще 20-25 хв. до золотисто-коричневого кольору скоринки.

Інгредієнти

3 і 1/3 склянки борошна хлібної / вміст протеїну / глютену / 11% /

1 ч. Л. ванільного цукру

1 ч. Л. солі

1/4 склянки цукру

1 велике яйце + 1 жовток для змащення зверху

1/3 склянки холодного молока

20гр. свіжих або 9 гр. сухих дріжджів / у мене сухі /

у мене 1/2 ч. л. або 1 ч. л. / в оригіналі / кориці / за буженинам /

50 гр. м'якого сл. масла

1 ст. л. меду

1 зелене яблуко / очищене і натерте на тертку /

трохи кунжуту або маку для верху

1 стакан = 250мл.

P.S. якщо ви будете використовувати сухі дріжджі. необхідно змішати їх з борошном. а молоко додати разом з яйцем.

 

Інші рецепти

Пиріг з маком і вишнями
Капустяний салат з яблуками і імбиром
Побита Грибна галявина з доповненнями
Кукурудзяна каша гарбузово-яблучна
М'ясні куточки або Листково чебуреки
Баклажановий міні-тортик Осінній вечір
Грузді солоні. Хіт сезону
салат Чоловічі мрії