На головну

Єврейська суботня хала

Кухня: Єврейська

Складність: не визначена

Варіанти: ХАЛА єврейська святкова (ФМ: ХЛІБНИЙ СЛОВНИК)

Як приготувати

Тісто: У частину теплого молока всипати цукор і дріжджі, перемішати і залишити на 15 хвилин до появи шапочки. Окремо змішати молоко, що залишилося, лимонний сік, сіль, яйце і розтоплене масло. Влити туди дріжджову суміш. Перемішати. Поступово всипати борошно, постійно вимішуючи. Коли тісто можна буде взяти, перекласти його на стіл і вимішувати його там, постійно підсипаючи борошно. Ретельно вимішувати тісто хвилин 10. Тісто має вийти гладким і еластичним. У велику каструлю налити масло і розмазати по дну і стінкам. Перекласти туди тісто, обкатати в маслі і накрити фольгою. Поставити в тепле місце на 1,5 години. Плетемо косичку: Тісто обминути і розділити на 3 рівних частини. З кожної сформувати довгі ковбаски. Заплести з них тугу косичку і ретельно защипати краї. Накрити і прибрати в тепло ще на 25-35 хвилин. Печемо: Змастити розбовтаним з молоком яйцем. Присипати маком або кунжутом за буженинам. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин (до рум'яності) Дістати, дати постояти 5 хвилин, потім накрити рушником і залишити ще на 10 хвилин.

Інгредієнти

Молоко (тепле, 3,5%) - 3/4 скл. Сухі дріжджі (1 пакетик = 6г) - 1,5 пакет. Цукор - 2 ст. л. Сіль - 1,5 ч. Л. Вершкове масло (розтоплене) - 50 г Яйце - 1 шт Лимонний сік - 1 ч. Л. Борошно - 3-3,5 скл. Жовток (Для змащення) Кунжут (Для посипання) Мак (Для посипання)

 

Інші рецепти

Гриби-парасольки за бабусиним рецептом з музикою онука
Теплі бутерброди з морквою
Оселедець під шубейку
Печені яблука з чорносливом, медом та горіхами
Кухарський КОТЛЕТИ РАКЕТА
Кус-кус з курагою
Соус з грілованнимі перцю
Печиво сирне Для улюбленого сина