смажений курча з ожиновим соусом

Кухня: Грузинська

Складність: не визначена

Як приготувати

натремо курчати трохи сіллю і на сковороді пожарим.

приготуємо сацебелі:

живу ожину перетворимо в кашку (я в блендер закинула) і протремо через сито (так звільнимо від дрібних кісточок).

обірвемо виноград від грона, теж перетворимо в кашку і протремо через сито.

стовчені в ступці часник.

стовчені насіння кіндзи (якщо немає то 0,5 пучка дуже дрібно порізати).

омбало теж в ступці потовкти (тільки листочки), добовлять за смаком.

протерту ожину соеденить з протертим виноградом і заправити кіндзи, омбало, часником, перчиком, сіллю за смаком.

у мене густоват вийшов, я 50 мл. води долила.

курочку можна цілком залити соусом (сацебелі), а можна порезатьна шматки і так покласти в соус.

смачного!

Інгредієнти

1 курча

масло (рослинне) для смаження

для соусу (сацебелі)

500-600гр ожини

2 грона незрілого винограду (якщо немає небеда)

М'ята-блошніца (омбало)

Коріандр (кінза), краще свіжі насіння використовувати

1-2 зубчики часнику

червоний перець (мелений)

сіль

 

Інші рецепти

Салат Цікавий тунець
Сиг з малосольним помідором
Яловичина з абрикосами, трошки по-французьки
Пиріг фруктовийБистрий н.2
Салат зі смаженими баклажанами
Шоколадно-сирний торт
Закуска Помідорно-сирний мус
Бабагануш (???? ??) дотримуються вегетаріанського, рецепт від Тіма Мельцера - «Schmeckt nicht, gibt's nicht»