На головну

Шоколадний яблучний торт

Кухня: Французька

Час приготування: 60 хв.

Кількість порцій: 8

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Торт «Температурний» або не отримали торт «Моцарт»

Як приготувати

Вершкове масло розтопити і остудити.

Яблука почистити, розрізати на 4 частини, вирізати серединку

Яйце збити з цукром, додати мед, рослинне масло, молоко, соду з оцтом і розтоплене вершкове масло.

Все добре збити, додати какао і борошно.

Густе тісто викласти в застелену промасленим пергаментом роз'ємну форму. (трохи тіста залиште для прикраси.)

Поверхня тесту вирівняти.

Зверху, вдавлюючи в тісто, опуклою стороною вгору, красиво викласти четвертинки яблук.

З тесту вирізати зірочки і прикрасити зверху. (у мене тісто вийшло рідкуватий і я добовляйтесь борошна, щоб розкачати його і вирізати зірочки.)

Яблучний торт випікати близько 40 хвилин при температурі 180 ° C.

Готовність тіста перевірити дерев'яною паличкою або сірником.

Теплий шоколадний яблучний торт вийняти з форми і покрити гарячою шоколадною глазур'ю.

Торт остудити, посипати цукровою пудрою.

Шоколадна глазур з корицею:

Какао змішати з цукром, молоком і корицею, добре розтерти, щоб не було грудочок.

Глазур варити, помішуючи, на маленькому вогні. Коли закипить, проварити ще близько 1 хвилини і вимкнути.

У трохи остигнула глазур додати маленький шматочок вершкового масла.

Смачного!

Інгредієнти

1 яйце

2 ст. ложки цукру

2 ст. ложки меду

75 г вершкового масла

1 ст. ложка соняшникової або оливкової олії (без запаху)

5 ст. ложок молока

1/4 чайної ложки соди

0.5 чайної ложки оцту

4-5 ст. ложок борошна з гіркою

3-4 ст. ложки какао-порошку

3-4 середніх яблука

шоколадна глазур:

2 ст. ложки цукру

2 ст. ложки какао

4-5 ст. ложок молока

10 г вершкового масла

щіпка кориці

 

Інші рецепти

Малосольна рибка
Шарлотка
Свинячі відбивні з грибним соусом
Вишневий лікер
Печиво конвертики з горіховою начинкою
Котлетки курячі
Кабачки Хочу ще
Бутерброди з баклажанами