Французький фермерський хліб

Кількість порцій: 2

Складність: не визначена

Як приготувати

Приготування опари

- Розчиняємо дріжджі в теплій воді (30-35 градусів)

- Пшеничну і житнє борошно просіваємо в миску, додаємо висівки і все перемішуємо дерев'яною ложкою

- Поступово вливаємо в борошно з висівками теплу воду з дріжджами, перемішуючи опару дерев'яною ложкою. Повинна вийти однорідна маса без грудок.

- Ми залишаємо опару при кімнатній температурі на 8-16 годин, накривши миску зверху рушником або плівкою.

Приготування тіста

- У теплій воді (30-35 градусів) розчиняємо мед і сухі дріжджі

- Борошно просіваємо в миску, додаємо сіль і перемішуємо дерев'яною ложкою

- У миску з борошном перекладаємо всю заздалегідь приготовлену і доспілу опару, вливаємо теплу воду з розчиненими в ній медом і дріжджами.

- Вимішуємо м'яке і еластичне тісто. Можливо, вимішувати доведеться довго - хвилин 5-10. Для цих цілей можна скористатися кухонним комбайном або хлебопечкой в ??режимі замісу тіста.

- Добре вимісити тісто має бути дуже еластичним і м'яким. Можливо, тісто буде злегка липнути до рук - це цілком нормально. Якщо тісто вийде сильно липким і буде розтікатися, додайте в нього трохи борошна, якщо ж навпаки - буде дуже крутим і пружним - додайте трохи воду.

-Форміруем З тіста кулю і, накривши його рушником, залишаємо на 1:00 при кімнатній температурі. За цю годину необхідно 2-3 рази гарненько обмять тісто.

- Після години перекладаємо тісто в миску або каструлю, присипаємо зверху трохи борошном і, накривши його плівкою, ставимо на самий низ в холодильник на 16-20 годин (можна і менше, але не менш 8:00).

- За час, проведений в холодильнику тісто має придбати ніздрювату структуру і збільшитися в об'ємі приблизно в півтора рази.

- Перекладаємо тісто на робочу поверхню, формуємо з нього хліб і потім акуратно перекладаємо сформований хліб на деко, присипаний кукурудзяним борошном.

- Ми залишаємо сформований хліб підходити при кімнатній температурі години на два. Не забуваємо хліб накрити зверху від завітрювання легким рушником. За цей час хліб повинен підійти, і збільшиться в об'ємі рази в два-три.

- Приблизно за 15-20 хвилин до початку випічки прогріваємо духовку до 240 градусів.

- На самий низ духовки ставимо миску з холодною водою. Випікаємо хліб в духовці при температурі 240 градусів хвилин 5-10, а потім зменшуємо температуру в духовці до 210-220 градусів і продовжуємо випікати хліб ще хвилин 20-25 або до готовності.

- Готовий хліб перекладаємо на решітку і даємо йому охолонути

От і все, смачний і апетитний хліб з тоненькою хрусткою скоринкою готовий.

Смачного.

Інгредієнти

Опара

- 250 мл води

-? чайної ложки сухих активних дріжджів

- 200 грам пшеничного борошна

- 4 ст. ложки висівок

- 3 ст. ложки житнього борошна

Тісто

- 250 мл води

- 2,5 чайної ложки солі

- 1 ст. ложка меду

-? чайної ложки сухих дріжджів

- 500 грам пшеничного борошна

- 2 столових ложки кукурудзяного борошна для присипки форми

 

Інші рецепти

Кокосовий маннік з грушами
Салат Мікс
Мариновані кабачки від Иришки
Манний хліб з бальзамічним оцтом
Тортик Імпровізація
Рулетики з баклажанів з морквою і часничком
Поцілунок дощу - салат з грибів дощовиків з овочами
Салат з цвітної капусти з курячою грудкою