Хінгян Азербайджанський

Кухня: Азербайджанська

Час приготування: 60 хв.

Кількість порцій: 0

Складність: не визначена

Варіанти: ГАШ ХЯНГЯЛІ АБО Сулу ХЯНГЯЛ

Як приготувати

З борошна, яйця і води замісити гладке, не прилипає до рук тісто. Розкачати тісто дуже тонко. Розкачане тісто розрізати на ромбики, і перекласти ромбики для висушування.

Час від часу ромбики перевертати, щоб вони не прилипли до дошки. Тісто сушиться протягом 7-8 годин.

 За цей час потрібно приготувати м'ясо. М'ясо з додаванням солі, перцю і подрібненого цибулі перемішати як слід і викласти на сковороду. Додати 2 ст. л. води і проварити м'ясо до тих пір, поки вода не зникне. Додати масло і посмажити м'ясо. У гатиг (йогурт) додати Размельченниє часник і сіль і перемішати.

Окремо з сковорідці посмажити дрібно нарізану цибулю (бажано слив. Топленим маслом). У каструлі закип'ятити воду з добавкою солі. Як вода закипить додати засушене тісто і проварити близько 5-ти хвилин. Будьте весь час у каструлі! Дуже важливо непередержать тісто! Інакше воно перетвориться в липку масу!

Злити вміст каструлі в сито, як слід струсити, щоб не остлось рідини і викласти в тарілки. Покласти зверху смажену цибулю з маслом. Зверху викласти м'ясо і часниковий гатиг. Є Хінгян потрібно тільки в гарячому вигляді!

Інгредієнти

Для тесту:

Борошно

Вода

1 яйце

Сіль

Баранячий або яловичий фарш

Ріпчаста цибуля

Сіль, перець, масло

Гатиг - Йогурт

Часник

 

Інші рецепти

Хліб по каталонски (варіант)
Кабачкова ікра
Сиг з малосольним помідором
сирні трюфеля
закуска Молода кукурузка
Мариновані опеньки від мами
Сирний суп
Баклажани, фаршировані сиром