Тушкований селера c білими грибами

Час приготування: 60 хв.

Кількість порцій: 8

Складність: не визначена

Як приготувати

Коріння і стебла селери нарізати шматочками розміром в 2-3 см, моркву натерти на крупній тертці, помідори очистити від шкірки і крупно нарізати, ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.

У глибокій сковороді розігріти олію (половину), покласти нарізані півкільцями 2 червоні цибулини, спасерувати протягом 5-7 хвилин, додати нарізаний скибочками часник, згасити пару хвилин, потім додати натерту моркву, згасити хвилин 5, додати помідори, згасити хвилин 5, додати селеру, перемішати і згасити хвилин 6-7.

Посолити, поперчити, перемішати і згасити ще пару хвилин.

Потім весь вміст сковороди перекласти в невеликий казан, залити курячим бульйоном і на маленькому вогні згасити під кришкою хвилин 40-50.

Окремо замочити на 4-5 годин сухі білі гриби, потім нарізати їх на довільні шматочки. У сковороді розігріти другу частину рослинного масла і обсмажити 2 цибулини,

нарізані півкільцями, до золотистого кольору, додати гриби і прожарити близько 20 хвилин, постійно помішуючи. Потім вміст казана з'єднати з грибами, ретельно перемішати

і згасити разом близько 10 хвилин, за пару хвилин до закінчення додати дрібно нарізану зелень-кріп, кінзу, петрушку, шніт-цибуля.

Інгредієнти

Гриби білі сушені - 250-300 гр.

Коріння і стебла сельдерея- 1 000 гр.

Морква 1 середня

Помідори - 2 середніх

Ріпчасту цибулю -2 великі (червоних)

Ріпчасту цибулю -2 великі (білих)

Рослинна олія - 200 мл

Курячий бульйон - 400 мл.

Часник -5 зубчиків.

Сіль, перець пекучий і запашний

Зелень дрібно нарізана:

Шніт-цибуля, кріп, петрушка, кінза.

 

Інші рецепти

Салат звичайний дієтичний
Весела равлик
Аджика
Картопляно-овочеве пюре на гарнір
Суп картопляний з їжачками для маленької прівереди
Салат Сімейний
Білуга по королівськи
Бісквітний рулет з полуницею