Печеня з яловичини з м'ятою і каперсами

Кухня: Італійська

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Яловичина з начинкою запечена

Як приготувати

М'ясо сполоснути, обсушити паперовими рушниками

Натерти м'ясо з усіх боків оливковою олією, сіллю і свіжомеленим чорним перцем

На дно жароміцної форми налити 2 ст. ложки олівковоего масла, укласти цілі пишненька гілочки свіжої м'яти

Поверх гілочок укласти м'ясо

Цибулю почистити і порізати півкільцями

Обкласти півкільцями цибулі м'ясо у формі

Туди ж покласти каперси, так щоб вони рівномірно розподілилися по площі форми

Залити все це 200 мл. білого сухого вина

Не накриваючи, поставити в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин

Після 40 хвилин долити ще 100 мл вина, накрити форму фольгою і готувати подальші 10 хвилин

У висновку температура всередині м'яса повинна бути в ідеалі 62 градуси. Тоді м'ясо буде прожарювання. Якщо немає спеціального термометра, можна м'ясо, в середині проткнути, -якщо виходить рідина безбарвна, то м'ясо готове, якщо рідина рожева, злегка кривава, то треба ще трохи доготувати

Готове жарке витягнути з духовки і дати постояти накритим фольгою 10 хвилин

М'ясо витягнути з форми, уложітьна блюдо

Соус, в якому м'ясо запекалось пюрировать в блендері (прямо разом з м'ятою, цибулею і каперсами)

Часник очистити і подрібнити ножем

Листочки свіжого базиліка подрібнити

Ароматизувати м'ятний соус подрібненим часником і базиліком

Сервірувати м'ясо з отриманим соусом

Смачного!

Інгредієнти

М'якоть яловичини для спекотного-приблизно 1 кг

Ріпчасту цибулю-1 велика або 2 середніх цибулини

Сухе біле вино-300 мл

Каперси-2 стіл. ложки

Базилік-листочки з одного невеликого пучка

М'ята-4 гілочки

Оливкова олія

Сіль

Свіжозмелений чорний перець

Часник-2-3 зубчики

 

Інші рецепти

Огірки в томатної заливки
Коржики з м'ясом
Горіховий пиріг зі сливами та персиками
пиріжки з глазурованими сирками
Печиво СЕРПАНТИН
Апельсиновий бісквіт з пароварки
Ультимативні котлети
Крильця до пива