бастирмали "Джуджу-ПЛОВ"

Кухня: Азербайджанська

Складність: не визначена

Як приготувати

курку розділити на великі шматочки нарізати цибулю кільцями, (я готувала цілком виймуть готову курочку з каструлі набагато важче ніж шматочки з цього з першого разу буде складніше. краще розділіть.)

приправити курку луком-куркумой- солю і відкласти в холодильник на добу. прибрати з курочки вага цибулю і відкласти в сторону для подальшого.

топ. масло довести до кипіння і зняти з вогню додати куркуму або шафран дати наполягатимуть

у велику каструлю (тефлонова або алюминевая) налити 4-5л води ставити на вогонь. як тільки закипить висипати 2ст л сіль (гіркою-якщо солі не буде достатньо рис буде не смачним і прісним) і рис, варити 10хв при постійному помішуванні (не утворилися грудки) через 10хв пробуємо рис на зубок він повинен бути з наруже м'яким а з всередині трохи твердіше. знімати з вогню відкинути на аш сузен (це великий друшляк схожий на тазик см фото) щоб вся вода скло. в ту ж каструлю додаємо топ. масло-5 ст, л і ставимо на вогонь щоб воно розігрілося (рис не любить холодну стінки). викласти курку спиною до дна каструлі (див фото) і з верху висипати рис (див фото) закрити кришкою (оповитою кух. рушником або спеціальною шапочки для кришки плову см фото). каструлю ставимо на слабкий вогонь нудиться на 2часа

під час томління не можна відкривати кришку.

щоб дізнатися, чи готовий рис? потрібно наші ручки занурити в холодну воду і прикласти з боків каструлі якщо зашипить значити готове (або перевірить на зубок). прибираємо з вогню і ставимо під каструлю змоченою холодною водою рушників (щоб легко було витягти з дна каструлі курку. у велике блюдця (загальне) викладе готовий рис і полити з верху масло з куркумою (заздалегідь приготований) зверху покласти курочку

 приємного вам апетиту

Інгредієнти

курка-1шт

рис-1кг (жасмин)

топ. масло-150-200гр

куркума або шафран

соль-2ст. л

 

Інші рецепти

пиріг Ласий
Суп з Червоної сочевиці
Гарбуз фарширована Аристократка
Мяско вкуснейшее без проблем в духовці (майже шашлик)
Ніжний сирний-ВЕРШКОВИЙ торт з персиками
Ікра з опеньків
Апельсинові кекси Квіти
Скумбрія по-японськи: тушкована в місо