Слоёнчік.

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Baumkuchen (баумкухен) - шаруватий тортик / Пироженко

Як приготувати

Спасибі svetik_semizvetik за рецепт, який я трохи змінила, результат заслуговує того, щоб їм поділиться. Пиріжок вийшов дуже ніжним, смачним, а головне не сухим і не нудотним!

В одній посуді збити білки з половиною цукру в стійку піну. В іншому посуді збити жовтки з цукром, додати масло і горілку і ще раз збити. Змішати борошно, крохмаль, розпушувач, дрібку солі і ввести в жовтковий-маслянную суміш. До вийшла масі акуратно ввести білки. Поділити тісто на дві частини, в одну додати 2 пачки цитрусового цукру, в іншу мак. Форму для випічки вистилає папером, беремо 3 -4 ст. л. одного тесту розподіляємо по формі. Відправляємо в духовку при t 180-200 градусів на 4-5 хвилин до золотистого кольору. Знову беремо 3-4 ложки іншого тіста і розподіляємо вже на готовий шар, знову в духовку - до золотистого кольору і т. Д. Поки тісто не скінчиться. Я готувала пиріг просто до чаю, тому не особливо його прикрашала-не виймаючи пирога з форми покришила на нього поламаний на шматочки шоколад і почекавши, поки він розплавиться, розподілила його по поверхні пирога і присипала зверху горіхами і кокосовою стружкою.

Інгредієнти

6 яєць (відокремити білки від жовтків), 250 г цукру, 250 г маргарину для випічки (кімнатної температури), 4 ст. л. горілки, 150 г борошна, 100 г крохмалю, 2 ч. л. розпушувача, 1 склянка маку, лимонний цукор-2 пачки, шоколад для глазурі, горіхи і кокосова стружка для прикраси.

 

Інші рецепти

ТОРТ НА ВЕЧЕРЯ
Мови з кабачків
Лососеве масло з лимоном і базиліком
Соковитий салат з редису, ріпчастої цибулі і огірка жовтого сорту
Торт Захер
ПИРІГ з цвітної капусти з БРОКОЛІ
Салат Для онуків
Бараняча рулька