МОРСЬКИЙ ПЛОВ

Кухня: Японська

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Середземноморський "плов"

Як приготувати

Рис промити і замочити на 20-30 хв. Коли він вбере вологу, відкинути на друшляк.

Кальмар очистити і нарізати кружечками 1-1,5 см. Крабові палички розрізати на кілька шматочків.

Розігріти казан з вершковим або оливковою олією. Рясно посолити, поперчити. Швидко обсмажити кальмара і крабові палички. Влити вино.

Довести до кипіння і прибрати кальмара і крабові палички. Зменшивши вогонь, покласти рис і перемішати, щоб по рису рівномірно розподілився весь соус від попередньої смаження.

На рис викласти лавровий лист, лосось, кукурудзу і кальмара з крабовими паличками.

Все залити холодною водою з каррі і соком від лосося і кукурудзи.

Закрити кришкою і довести до кипіння на сильному вогні. Зменшити вогонь і готувати 15 хв.

Вимкнути вогонь, дати настоятися 15 хв. і тільки потім зняти кришку.

Перемішати з нарізаною зеленню і подавати.

Інгредієнти

1 кальмар

1 упаковка крабових паличок (100 г)

0,5 банки консервованого лосося

0,5 банки кукурудзи

1,5-2 склянки довгозерний рису

100 мл білого вина

1,5-2 ч. Л. каррі

лавровий лист

зелень

сіль

перець

 

Інші рецепти

Торт «Чорнослив»
Печеня з яловичини з м'ятою і каперсами
Яйця із соусом з цукіні з горчіцeй
суп-крем з кабачка
Малосольна рибка
Чорна курка
Апельсиновий бісквіт з пароварки
Курячі ніжки з гірчично-медовим соусом