![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Хворост. Просто хмизЧас приготування: 20 хв. Кількість порцій: 10 Складність: не визначена Як приготуватиМолоко, сметану, яєчні жовтки, цукрову пудру і сіль з додаванням коньяку добре перемішати і, поступово всипаючи борошно, замісити круте тісто. Я замішую в комбайні. Тісто розкачати тонким шаром, як на локшину, нарізати вузькими смужками довжиною 10-12 см, переплести їх, скласти по 2-3 смужки разом, з'єднати кінці, злегка змащуючи білком. Можна тісто обробити у вигляді крилець - трикутники вирізати, а по гіпотенузі зробити надрізи. Разделанное тісто опускати в гарячий жир, підготовлений з топленого масла з додаванням смальцю або іншого жиру. Готовий хмиз вийняти вилкою з жиру на решето або на папір і посипати цукром, стовченим і змішаним з ваніліном, цедрою або корицею. ІнгредієнтиНа 2 1/2 склянки борошна-3 жовтки, 1 ст. ложку цукру, 2 ст. ложки коньяку (спирту - це для хрусткості), 1 ст. ложку сметани, 1/4 чайної ложки солі, 1/2 склянки молока і 1 стакан топленого масла або смальцю для смаження.
Інші рецепти Дріжджовий пиріг з грушами на «пухнастому» тісті |
![]() ![]() ![]() ![]() |