Хворост. Просто хмиз

Час приготування: 20 хв.

Кількість порцій: 10

Складність: не визначена

Як приготувати

Молоко, сметану, яєчні жовтки, цукрову пудру і сіль з додаванням коньяку добре перемішати і, поступово всипаючи борошно, замісити круте тісто. Я замішую в комбайні.

Тісто розкачати тонким шаром, як на локшину, нарізати вузькими смужками довжиною 10-12 см, переплести їх, скласти по 2-3 смужки разом, з'єднати кінці, злегка змащуючи білком. Можна тісто обробити у вигляді крилець - трикутники вирізати, а по гіпотенузі зробити надрізи.

Разделанное тісто опускати в гарячий жир, підготовлений з топленого масла з додаванням смальцю або іншого жиру. Готовий хмиз вийняти вилкою з жиру на решето або на папір і посипати цукром, стовченим і змішаним з ваніліном, цедрою або корицею.

Інгредієнти

На 2 1/2 склянки борошна-3 жовтки, 1 ст. ложку цукру, 2 ст. ложки коньяку (спирту - це для хрусткості), 1 ст. ложку сметани, 1/4 чайної ложки солі, 1/2 склянки молока і 1 стакан топленого масла або смальцю для смаження.

 

Інші рецепти

Дріжджовий пиріг з грушами на «пухнастому» тісті
Бананові сирники
Млинці з цукіні і не тільки
Печиво Арахісове Міні Красотульки
Маффіни «Чай з малиною»
ікра кабачкова з кількою
Телятина, запечена в брусничним соусом
Копчені булочки