Торт "Наполеон" але набагато простіше))))

Час приготування: 1 хв.

Кількість порцій: 0

Складність: не визначена

Варіанти: Листковий торт з заварними кульками "Компроміс" !!!

Як приготувати

Ножем порубати маргарин з борошном до отримання масляної крихти. Додати 3/4 склянки холодної води, оцет, соду, яйце. Замісити тісто, воно має бути еластичним.

Ділимо тісто на 20-24 невеликих кульки.

Розгортати тісто потрібно дуже тонко. Я беру підходить за розміром сковороди тарілочку і по ній вирізаю коржі.

Смажимо наші коржі до трохи рум'яного кольору (необхідно щоб вони були бліденькі) обов'язково коли покладіть корж на сковорідку наколи його виделкою, щоб не роздмухувати. Обрізки і два останніх коржа потрібно гарненько засмажити і використовувати в якості крихти (я їх ламаю і качалкою розминаю на дрібну крошку- так як раскативате тісто так само точно і спечені коржі розкачати-і вони дуже швидко перетворюються в однорідну крихту)

Крем: нагріти 800 мл молока, можна і більше (залишки крему я із задоволенням ласував))) коли воно буде досить гарячим, але не киплячим !!!!! Доба змішаним з 5 ложками цукру і 5 ложками борошна 3-4 яйця. Постійно помішуючи довести до кипіння і помішуючи дати прокипіти 3-5 хвилин (він дуже швидко гусне і якщо не помішувати -прігоріт) Крем я готую перед тим як починати замішувати тісто, щоб він встиг охолонути.

Цим кремом рясно змащуємо наші коржі, так щоб при натисканні на торт немноо вилазив крем, який ви ложечкою акуратненько розмажете по краях. Потрібно торт обмазати і зверху і по краю, щоб крихта не відпадаєте. Посипаємо крихтою, і тертим шоколадом)))) І дати настоятися ну хоча-б пару годин))) Торт готовий !!

З цих інгридієнтів у мене виходить 2 тортика. Один я роблю классіческім- тоесть Перемащуємо тільки кремом, а другий експеріментірую- можна з кремом змішати будь варення або ягоди ... у мене після того як я пекла тортик Хатинка залишився сироп від вишневого варення, він на смак як вишні, ось його то я і додала до заварним кремом !!!

Інгредієнти

Борошно (5 склянок для тіста і 4-5 ст. Ложок для крему) - 5 скл.

Маргарин - 200 г

Оцет столовий - 1 ст. л.

Сода - 0,5 ч. Л.

Яйце (3 для крему + 1 для тесту) - 4 шт

Молоко (для крему) - 0,8 л

Вода (для тесту) - 3/4 скл.

Цукор (для крему) - 4-5 ст. л.

 

Інші рецепти

Куринное гніздечко
Морозиво з полуничним соусом
Салат з печених овочів під йогуртовим соусом
Тістечка медові (ще один варіант)
салат під горілочку по Шаляпінського
Торт Захер
Салат з буряком, сиром і яйцем (варіант)
салатМешочек задоволення