Мій Штрудель

Час приготування: 90 хв.

Кількість порцій: 6

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Штрудель з яблуками і горіхами

Як приготувати

Змішати розтоплене масло, яйце, воду, сіль, цукор і гашене оцтом соду. Борошно просіяти, зробити в ній лунку, додати туди яєчну суміш і замісити круте тісто. Тісто вимішувати руками, поки не стане еластичним. Тісто скачати в джгут і бити його по столу хвилин 5, потім залишити на годину. Після цього розкачати в тонкий пласт на лляному рушник.

Готуємо начинку. Ізюі замочити в окропі на 3-4 хвилини. Нарізані яблука скропити лимонним соком, змішати з цукровою пудрою, родзинками, додати віскі. Розтопити вершкове масло, змішати його з панірувальними сухарями. Цю суміш підмішати до яблук, туди ж додати корицю, ванільний цукор. Викласти анчінку на пласт тіста.

За допомогою рушника скрутити тісто в рулет, акуратно викласти на деко, преварительно викладений пергаментним папером, зверху рулет змастити жовтком і випікати близько 40 хвилин при 200 градусах.

Готовий штрудель посипати цукровою пудрою.

Інгредієнти

борошно - 250г

яйце - 1 шт.

вершкове масло - 2 ст. л.

сіль за смаком

55 мл. води

3 г соди

3 г оцту

Начинка:

600 г очищених, нарізаних дрібними кубиками яблук

родзинки без кісточок - 150г

цукрова пудра - 3 ст. л.

ванільний цукор - 1 пакетик

1 жовток для змащення

віскі - 1 ст. л.

лимонний сік - 3 ст. л.

кориця - 0,5 ч. л.

вершкове масло - 1 ст. л.

панірувальні сухарі - 2 ст. л.

 

Інші рецепти

Фаршировані макарони
Соте з курки з брокколі і ГРИБАМИ
Маринований перчик від Иришки швидко і смачно
Смачна селедочка
Кабачкова ікра
Кіш з фаршем і овочами
Супчик швидкий з кукурудзою
Холодне варення З ГАРБУЗА