Мусака

Складність: не визначена

Оригінальний рецепт: Мусакас з Греції. мій варіант як готують мусака в Афінах

Як приготувати

3 баклажана розрізати уздовж навпіл, зробити кілька надрізів, полити рослинним маслом і поставити в гарячу духовку на 20 хвилин. Коли баклажани запекутся, вийняти з них м'якоть, додати до неї сіль і зелень.

Залишилися баклажани нарізати тонкими пластинками, посолити і відкинути на друшляк - щоб стік гіркий сік. Потім обсмажити скибочки на рослинному маслі.

Обсмажуємо на розігрітій олії подрібнену цибулю і часник, потім додаємо фарш .. З помідор знімаємо шкірку, нарізаємо і додаємо в сковороду. Солимо, перчимо.

Дно форми встеляли підсмаженими скибочками баклажанів - щоб звисали за борт. На скибочки покласти фарш, зверху - запечену м'якоть баклажанів, потім знову фарш. Загорнути звисаючі скибочки, рештою - закрити середину. Змішати сир зі сметаною і яйцями, залити сумішшю блюдо і запекти в духовці, до золотистої Крочко.

Смачного!

Інгредієнти

Баклажани - 7шт.

Цибуля ріпчаста - 2шт.

Часник - 5 зубків

Помідори - 5 шт.

Фарш асорті - 1кг.

Сир - 200гр.

Яйця - 2шт.

Сметана - 200 мл.

 

Інші рецепти

Курка з авокадо і соусом з хріном (Pollo con avocado e salsa al rafano)
Баклажани з оливками і помідорами
Курочка Лентяйка
Хліб з цілісної і кукурудзяного борошна
Печиво Арахісове Міні Красотульки
Рулетики з баклажан з оригінальною начинкою
Рибні хвостики
Помидорки з часником