На головну

Чай Каркаде (як правильно заварювати)

Складність: не визначена

Як приготувати

Кілька днів тому я приїхала з Єгипту (два тижні відпустки пролетіли, як два дні), і привезла звідти рецепт правильного заварювання чаю каркаде, його мені розповів корінний житель Каїра. Цей чай не лише втамовує спрагу в спекотний день, але і володіє дуже корисними властивостями, про які читайте в доп. інформації.

Замочити квіточки чаю холодною водою, мінімум на 2:00, а найкраще на ніч.

Довести чай до кипіння, і кип'ятити п'ять хвилин на меееедленно вогні. Зняти каструльку з вогню, виловити квіточки (Не викидайте їх, нижче дізнаєтеся чому), додати цукор за смаком (можна і недобавлять), і насолоджуватися чаєм хто любить гарячий, а хто ні - може охолодити його і пити з льодом, чудово втамовує спрагу.

Можна, за буженинам, додати трохи лимонної кислоти, або лимонної цедри.

Інгредієнти

Трояндочки чаю каркаде - 15 шт. (я їх зважила, приблизно, 10 гр.);

Вода звичайна, холодна - 1 л .;

Цукор-пісок - за смаком;

 

Інші рецепти

закуска з баклажанів, гостра
Баклажани Сонечка
Риба смажена з овочами
коржі з бринзи з кмином
Фарширований хліб до сніданку
Салат з морською капустою
Ніжні рибні котлети (варіант)
салатіккорзінка з полуницею