Курочка в вершково-сирному соусі з мигдалем і брокколі.

Час приготування: 25 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: не визначена

Як приготувати

Броколі розділити на суцвіття. Курку нарізати шматочками ~ 2 см. Кожен горішок розрізати вздовж на 3 частини, шкірку знімати не потрібно. Сир розкришити.

Капусту відварити в підсоленій киплячій воді 3-4 хв. Відразу ж перекласти в дуже холодну воду, обсушити.

У розігрітому на сковороді олії швидко підрум'янити горішки, вийняти шумівкою, відкласти.

У тій же сковороді на великому вогні порціями обсмажити шматочки курки до легкого рум'янцю. Посипати борошном, зменшити вогонь до середнього, обсмажувати, помішуючи, ще 30 сек.

Влити вершки, перемішати, дати закипіти. Додати сир, ще раз перемішати, спробувати на сіль, зробити маленький вогонь і накрити кришкою. Готувати 10 хв.

Приправити перцем і натертим на дрібній тертці мускатним горіхом. Додати брокколі, прогріти.

Подавати, посипавши смаженими горішками.

Інгредієнти

4 філе курячої грудки (~ 750 гр.)

1 великий качан брокколі

200 мл вершків 10%

100 гр. «Горгонзолла» або іншого сиру з блакитною цвіллю

Велика жменя сушеного мигдалю (~ 50 гр.)

1 ст. л. вершкового масла (у мене топлене)

1 ст. л. без верху борошна

Свіжозмелений перець (у мене білий), мускатний горіх.

 

Інші рецепти

Торт Наполеон але набагато простіше))))
цукерки зі згущеним молоком і шоколадом (conos de dulce de leche y chocolate)
Салат Козел в городі (черговий)
Мови з кабачків
Сирний рулет з каперсами і тунцем Безсоння
Борщец із зеленню, тушонкою і каперсами
Шурпа від Руслана
Ахоржак (дуже смачна аджика на вірменський лад)