Ручна "свинка"

Час приготування: 90 хв.

Кількість порцій: 8

Складність: не визначена

Як приготувати

З свинини і яловичини зробити фарш з дрібно нарізаною цибулею, посоліть, поперчіть. У середину фаршу покладіть варене яйце і сформуйте велику котлету. Обгорніть котлету в фольгу і запікайте 40 хвилин у духовці.

Картопля відварити в підсоленій воді, воду злийте. Гарячий картопля протріть, покладіть масло, потім злегка остудіть, додайте яйця, збийте.

Половину картопляної маси викладіть тонким шаром на форму для духовки накриту фольгою (так буде легше знімати готову свинку). Зверху покладіть готову котлету, накрийте залишилася масою. Виліпити з неї «свиню»: подовжите мордочку, закінчите її п'ятачком, зробіть вушка і хвостик, для очей використовуйте горошини перцю або оливки. «Свинку» змастіть сумішшю яєчного жовтка, меду і солі, запікайте в духовці 30-40 хвилин.

Подавайте «свинку» на блюді, оформивши зеленню і овочами.

Інгредієнти

свинина - 400 г

яловичина - 400 г

картопля - 1 кг

яйце - 3 шт.

мед - 1 ч. ложка

яєчний жовток - 2 шт.

цибуля ріпчаста - 1 головка

масло вершкове - 2 ст. ложки

перець чорний горошком - 5-6 шт.

сіль за смаком

помідори і огірки солоні, маринований перець, зелена цибуля - для оформлення

 

Інші рецепти

Жили у бабусі два веселих півня
Рататуй
Феєрія смаку
Листковий пиріг з овочами
Сьомга в макової і кунжутною паніровці
Піца швидка Для дитячої орави
Салат Альпійський
Фруктовий салат