Банани в кунжутною карамелі

Кухня: Китайська

Час приготування: 30 хв.

Кількість порцій: 6

Складність: не визначена

Як приготувати

Банани очистити.

З яйця, борошна та 150 мл холодної води зробити рідкий однорідний кляр (кляра я б зробила наполовину менше - у мене багато залишилося)

Наповнити маслом вок, поставити на середній вогонь. Розігріти до 180 С (я не знаю, як це заміряти, але поставила саме на середнє діленні у плитки). Банани вмочати в кляр, струшувати зайве і кидати в гаряче масло. Готувати, поки не утвориться золотисто-коричнева скоринка - це близько 3 хвилин. Дістати шумівкою, покласти на паперові рушники і дати стекти зайвому жиру.

У велику миску покласти лід і залити 2 склянки холодної води. Миску поставити в холодильник.

Влити в сотейник 1 ст. л. рослинного масла, всипати цукор, додати 1-2 ст. л. води і поставити на мінімальний вогонь.

Готувати карамель, помішуючи, поки цукор не розплавиться і придбає золотавий колір (не давайте цукру горіти!). Всипати кунжут, перемішати. Переставити сотейник на миску з крижаною водою. Дію дуже швидко, перекладати шматочки бананів виделкою по одному в карамель, вкачувавши рівномірно з усіх боків, відразу ж перекладати на кілька секунд у воду з льодом, а потім - на решітку або папір для випічки.

Якщо карамель в сотейнику охолоне, нагріти її на несильному вогні 30 секунд і продовжити процес.

Інгредієнти

12 маленьких стиглих, але твердих бананів (а просто різала великі банани на 3 частини)

1 яйце

1.5 ст. борошна

1.5 ст. цукру

6 ст. л. насіння кунжуту (я брала суміш білих і чорних насіння)

Масло для фритюру

Вода з льодом для охолодження бананів

 

Інші рецепти

Хризантема з пекінської капусти
Розсольник по польськи
Гарбузовий суп-пюре з беконом
Салат-багатошаровий (ще один варіант черепашки)
Салат Уральські самоцвіти
Варення з цукіні і яблук
Біфштекс по гамбурзьки
Телятина, запечена в брусничним соусом