закуска ранкова "після бодуна"

Кухня: Литовська

Час приготування: 30 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: не визначена

Як приготувати

Картоплю, очищену або "в мундирі", як хто любить, ставимо на плиту варитися.

Якщо є можливість, оселедець, загорнуту в фолгу, смажимо на вугіллі. Якщо такої можливості немає, оселедець смажимо на сковороді, на якомога меншій кількості масла. Цю процедуру можна робити як під час варіння картоплі, так і завчасно.

ДУЖЕ ВАЖЛИВО - повністю прожарити оселедець, м'ясо повинно відійти від основної кістки.

Охолоджена половинка смаженої оселедця, попередньо постаравшись вивудити з неї всі дрібні кісточки, ложет в миску для супу, заливається близько 200 г кефіру, посипається горсточкой порізаної зеленої цибулі. Під гарячу картоплю треба їсти як суп, пощипуючи шматочки оселедця. По ходу, підливати ще кефіру.

Поєднання продуктів, звичайно, дуже дивне, але повірте - один раз спробувавши, це блюдо ви відразу полюбите. Дійсно, дуже освіжає річним недільним ранком після Суботньої посиденьки, але можна вживати і не тільки "після вчорашнього".

Смачного!

Інгредієнти

2 солоні оселедця без голів і нутрощів

10 середніх кортофелін

1 л кефіру

пучок зеленої цибулі

 

Інші рецепти

Свиняча Відбивна * ПРОСТО Хрюша *
Салат з печерицями
Кекс з ягодами
Помідори в червоному вині
Кокосовий маннік з грушами
Яловичина в сметанно-гірчичному соусі
Манний хліб з бальзамічним оцтом
Брауніс-Цуккініс