морські слони

Час приготування: 50 хв.

Кількість порцій: 5

Складність: не визначена

Як приготувати

1. Кальмари почистити, обережно, щоб не пошкодити тушки, вони будуть потрібні нам цілими для подальшої фарширування.

2. Рис відварити.

3. Печериці обсмажити на олії.

4. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити на олії, додати попередньо натерту на корейській тертці моркву. Потім додати 1 ст. ложку томатної пасти і трохи притушити.

5. Кальмари відварити 1-2 хвилини в підсоленій воді. 6. Відварений рис змішати з обсмаженими печерицями та цибульний-морквяно-томатної сумішшю

7. Начинити кальмари рисом з овочами.

8. У формі для запікання розмістити кальмари і рясно полити сумішшю сметани і сушеної зелені (так як сметана у мене була дуже густа, я її попередньо розбавила молоком).

9. Запекти в духовці протягом 20 хвилин при температурі 200? С.

10. Кальмари викладаємо на тарілку.

11. Уважно оглянувши і визначивши, де буде розташовуватися голова майбутніх морських слонів, приступаємо до прикраси. Для створення образу нам буде потрібно гвоздика (це майбутні очі слонів) і вирізані з некондиційного кальмара вуха, які ми поміщаємо в надрізи.

Смачного :)))

Інгредієнти

кальмари - 1 кг (5-6 шт.)

рис - 100 гр.

печериці - 400 гр. (одна пачка)

цибуля - 2 невеликі головки

морква - 2 шт.

томатна паста - 1 ст. л.

сметана

зелень

рослинна олія для смаження

сіль перець

 

Інші рецепти

Корисне желе
Салат Святковий (з ківі)
Спагеті під морквяно-горіховим соусом
Суп з кабачками
Смачна селедочка
Салат Цікавий тунець
Баклажани по корейськи
закуска Молода кукурузка