Курка фарширована млинцями з м'ясом

Час приготування: 30 хв.

Кількість порцій: 5

Складність: не визначена

Як приготувати

Розморожену курочку промити і зняти з неї шкіру, залишаючи ніжки і крильця.

Для зняття шкіри з курки, потрібно покласти її грудкою вгору, відрізати хвостик і акуратно ввести гострий ніж під шкіру курочку, відокремлюючи шкіру від м'яса.

(Це не так страшно і складно, як може здатися на перший погляд. Шкіра легко відділяється і весь процес займає не більше 15 хвилин.)

Потім, преворачіваем куру спинкою вгору і починаємо відокремлювати шкіру від спинки. Далі по колу відокремлюємо м'ясо від шкіри, стягаючи його, як панчоху.

Ніжки і крильця обрізаємо по суглобам і залишаємо їх недоторканими (заправляємо їх назад в шкіру, м'ясо з них знімати не потрібно).

Далі приступаємо до приготування млинчиків і начинки для млинців.

(Блюдо нескладне, але, вельми, трудомістка і приготувати його в один день займе багато часу. Можна виконати весь процес фарширування курки в кілька етапів. Зняти шкіру з курки - шкіру можна заморозити. На наступний день можна приготувати млинці і нафарширувати їх (млинці, теж, можна заморозити), а вже нафарширувати курку і запекти в духовці не складе ніяких труднощів.)

Начинки можна готувати найрізноманітніші. В даному випадку я робила м'ясну начинку.

Варіанти начинок:

обсмажений фарш (курячий або курка зі свининою) + обсмажену цибулю, сіль, перець

обсмажена печінку (пропущена через м'ясорубку) + обсмажену цибулю, сіль, перець

відварна курка (пропущена через м'ясорубку) + обсмажені гриби + обсмажену цибулю, сіль, перець

обсмажені / мариновані печериці + сир + майонез (можна не солити - в сирі і майонезі вистачає солі)

курячий паштет + сир

обсмажена на олії цибулина + обсмажені заморожені овочі (покупні, в пакетах, набори заморожених овочів) + сир, сіль, перець

М'ясна начинка: Зрізати все м'ясо з курки, додати шматок свинини або шпик і прокрутити на м'ясорубці. У розігрітій олії обсмажити фарш, посолити, поперчити. Можна покласти шматочок вершкового масла, або додати обсмажену цибулю.

Для того, щоб отримати 2 види начинки для млинців, я фарш розділила на 2 частини - в одну частину додала майонез, порізаний чорнослив, рубані яйця. В іншу частину фаршу нічого не додавала, але, коли намазувала фарш на млинець, посипала тертим сиром.

Отже, готуємо млинці. Беремо млинець, намазуємо на нього фарш з чорносливом і яйцями, звертаємо трубочкою і розрізаємо млинець поперек на 2 частини.

Також, намазуємо на млинець другий вид начинки, зверху посипаємо тертим сиром, звертаємо трубочкою і розрізаємо впоперек, отримавши 2 маленьких млинчика.

Можна в окремій мисці збити пару яєць, посолити, поперчити, вмочати млинчик в яйця і відразу укладати в курку.

Таким чином використавши весь фарш і отримавши 2 види фаршированих млинців, беремося за фарширування кури.

Беремо курячу шкіру, обмазуємо її всередині спеціями (майонезом - кому що подобається) і починаємо фарширувати її млинцями, враховуючи, що нарізати готову курочку будемо поперек вкладених трубочок. Коли закладений останній млинець, можна приступати до зашивання отвори через яке ми начиняли курку. Можна зашити його нитками або ж просто закріпити зубочистками. Зверху курочку, також, обмазати спеціями або майонезом, трохи обмотати її ниткою і укласти на змащене маслом деко.

Ставимо курку в розігріту духовку (вогонь не повинен бути сильним, що б курка не горіла) і запікаємо її до готовності. Даємо курочку охолонути і знімаємо з неї нитки і витягуємо зубочистки.

Перекладаємо на блюдо і ставимо в холодильник під гніт.

Охолоджуємо курочку, нарізаємо впоперек вкладених млинчиків і подаємо в холодному вигляді.

Інгредієнти

курка - 1 шт.

сіль, спеції, майонез - для обмазки курки

для млинців

200 г борошна,

0,5 л молока або води,

3 яйця,

1 ст. ложка цукру,

дрібка солі

начинка для млинців

фарш курячий,

фарш свинячий 300-400г,

сіль перець

 

Інші рецепти

Вафельні трубочки Ніжність
Баклажани, як гриби
Запіканка сирна
Феєрія смаку
Бродячаяаджіка
Хе з птиці
Морепродукти: три види на одній страві
Коржі з саго