Заготівля з яблук для пирога

Складність: Простий

Оригінальний рецепт: Яблука для пирогів

Варіанти: Заготівля з яблук для пирога

Назва редакції: Заготовки на зиму з яблук для пирога, рецепт

Як приготувати

Це так звана п'ятихвилинка. Зараз звичайно ніхто не робить заготовки на зиму, але якщо багато яблук на дачі (а цього року їх дуже багато), то цілком можна їх заготовити цим способом, а взимку використовувати для приготування пирогів або шарлоток. Я закочую літрові банки. Однією банки якраз вистачає на один пиріг.

Яблука почистити від серцевини і порізати кубиками (чистити або не чистити шкірку вирішуйте, виходячи з зовнішнього вигляду яблук і своїх переваг), засипати цукром і залишити, поки дадуть сік. Можна на ніч, але 2-х годин теж вистачить.

Потім ставимо каструлю з яблуками на плиту і чекаємо, поки закиплять. Спеціально зняла ближче, щоб було видно, що соку там небагато.

Як тільки почали активно кипіти (варити не треба !!), відразу накладаємо в стерильні банки (набираючи з того місця, де блокують) до верху і закочує прокип'ячену кришками, перевертаємо, укутуємо.

От і все.

Інгредієнти

На 1 кг яблук

150 - 200 г цукру

 

Інші рецепти

Шоколадно-сирний кекс з геркулес
Пиріжки з капустяно-грибною начинкою
суп-пюре з кольрабі
Куряча печінка зі сливами і медом
Тушкований селера c білими грибами
Хе з кальмара
Томати десертні (варіант)
Аньолотті по-фріуланскі. Або італійські вареники з картоха