Телятина тушкована з овочами

Час приготування: 90 хв.

Кількість порцій: 4

Складність: не визначена

Як приготувати

Телятину промити, злегка відбити і натерти гірчицею. Поки ми будемо готувати овочі (приблизно 10-15 хвилин) телятина промаринуется.

Очистити томати від шкірки (для цього зробити хрестоподібний надріз по всьому периметру і обшпарити окропом). Томати нарізати скибочками. Перець болгарський промити, розрізати навпіл і очистити від насіння. Нарізати уздовж на смужки шириною 1 см. Цибулю очистити, порізати півкільцями. Моркву натерти на крупній тертці.

Обсмажити цибулю на великому вогні в рослинній олії до золотистого кольору, потім додати моркву, зменшити вогонь до середнього і спасерувати поки морква не дасть сік.

Обсмажити часник в олії до золотистого кольору і видалити.

У це масло покласти телятину і на великому вогні обсмажити швидко до отримання скоринки з обох сторін. Зменшити вогонь до слабкого (у мене на вручений поверхні це 3 або 4) і продовжувати смажити хвилин 10. Потім в м'ясо додати томати, сік повинен майже накрити телятину (але не приховати повністю інакше м'ясо буде вареним). Якщо томати не дали достатньо соку можна додати окропу і тушкувати ще 5 хвилин. Додати болгарський перець, спассерованние моркву і цибулю і томатну пасту (або кетчуп, але паста краще).

На даному етапі необхідно посолити і поперчити страву за смаком.

Продовжувати тушкувати на невеликому вогні (кипіння має йти якомога мінімальним) майже до готовності (кожен розуміє по своєму, я наприклад проколюю ножем м'ясо приблизно до середини і притискаю виделкою, якщо сік не червоний значить готово).

За 5 хвилин до готовності додати спеції (кому що подобається, головне щоб в спеціях не було солі) посипавши страву зверху (не змішувати) і накрити кришкою, вимкнути плиту і залишити настоюватися.

На гарнір можна подати гречку, макарони, картоплю (пюре або цілком).

Приємного вам апетиту.

Інгредієнти

Телятина (вирізка) - 4 середніх шматка (нарізаний стейками);

Болгарський перець - 2 штуки;

Томати - 4 штуки;

Цибуля ріпчаста - 1-2 середніх головки;

Морква - 2 невеликих штуки;

Томатна паста (або кетчуп) - 2 столових ложки;

Рослинна олія (оливкова або соняшникова);

Часник - 3-4 зубчики;

Гірчиця;

Спеції (наприклад хмелі-сунелі, базилік);

Сіль, перець за смаком.

Про рецепті

Чи не соліть раніше ніж вказано в рецепті інакше є ризик пересолити (так як томатна паста а особливо кетчуп мають свою сіль)

 

Інші рецепти

Салат з кукурудзою, рисом, крабовими паличками і ананасом
консервація фруктів
Стейки з сьомги з овощьним гарніром
САЛАТ З Крапивко
Листковий пиріг з овочами
Шашлик з баранини в казані
М'ясне рагу з буряком
Закуска Червона ікра