Щи літні

Час приготування: 1 хв.

Кількість порцій: 8

Складність: не визначена

Як приготувати

М'ясо кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою, щоб злегка покрило м'ясо. Доводимо до кипіння. Після утворення крутої піни знімаємо з вогню і промиваємо м'ясо водою, щоб надалі бульйон був прозорим.

 М'ясо знову заливаємо холодною водою настільки, щоб вода ледь покривала м'ясо, додаємо 2 ложки рослинної олії без запаху, доводимо до кипіння й тушкуємо на повільному вогні хвилин 30. Паралельно ставимо на плиту чайник з водою, щоб отримати окріп.

Поки тушкується м'ясо, чистимо цибулю і дрібно-дрібно ріжемо.

Від кореня селери відрізаємо невеликий шматочок (~ 4 х 6 см). Все це закладаємо до м'яса і продовжуємо тушкувати. Беремо морквину і трьом її на тертці. Теж відправляємо в каструлю.

 Підійшла черга помидорок.

 Тут чинимо, кому як подобається. Можна зняти шкірку і дрібненько порізати. Я ж помідори без шкіри тру на тертці і отримую сирої томатний сік з м'якоттю, який теж відправляю в каструлю. Туди ж відправляю пару пір'їнок часнику.

 Капусту, нарізану дрібною соломкою, теж відправляю в каструлю.

 Беру болгарський перець (якщо великий - то половинку). Видаляю насіння і перегородки, ріжу дрібними кубиками і - в каструлю.

 Печериці ріжу так, щоб після варіння вони залишалися помітними.

 Картопля ріжу соломкою (не великої, але й не дуже тонко).

 Всі відправляю в каструлю.

 Як бачите, овочі відправляю в щи по черзі, а води поки не додаю. Всі овочі віддають в щи свої соки, і волога завжди покриває овочі.

 Після останньої закладки тушу ще хвилин 15. Потім виймаю корінь селери і часник. Солю, додаю перці, дві гвоздички, пару лаврових листочків і приправи з готового набору приправ, і доливаю воду з чайника, щоб вийшли щі потрібної густоти. Варю ще хвилин 10.

У цей час дрібненько ріжу петрушку і кріп.

 Хвилин за 5 до закінчення варіння засинаю в щи зелень. Після закладки зелені аромат стає неймовірно апетитним.

 Далі пробую на сіль, якщо треба, підсолювати - і щі готові.

 Можна покуштувати зі сметанкою або майонезом.

Інгредієнти

М'ясо (краще всього - яловича грудинка, але цього разу у мене була просто яловичина), цибуля, морква, корінь селери, помідори свіжі, капуста, гриби свіжі (зазвичай беру шампіньйони), солодкий болгарський перець, картопля, петрушка, кріп, лавровий лист, часник, перець чорний, перець запашний, перець червоний, гвоздика і які приправи, які Ви любите.

 

Інші рецепти

Пиріг шаховий з ніжною прошарком з абрикосового конфітюру
Овочеве асорті '' Наш город '' (варіант)
Огірки в капустяному листі
Яблучний пиріг
Баклажанна Туфелька
РОСТБІФ з овочами і картоплею
Рис і не тільки
салат Міраж